Dahlkvist om säsongen som avslutade karriären

För en månad sedan meddelade den tidigare Göteborg FC-spelaren Lisa Dahlkvist att karriären var över. I en intervju med Sportbladet öppnar hon upp om känslorna efter beskedet.

ANNONS
|

Efter uttåget ur allsvenskan med Umeå IK valde den tidigare landslagsprofilen Lisa Dahlkvist att tacka för sig. Klubbens tunga säsong, där man endast lyckades vinna 3 av 26 matcher, var en stor anledning till att beslutet togs.

– Det är klart det har varit tungt att förlora så mycket matcher. Man har försökt hela tiden hämta upp det, prata rätt och försöka få någon tro på att vi ska klara det. Det har varit svårt, tungrott och väldigt spretigt i laget. Svårt att hitta någon som samlad mittpunkt, säger hon till Sportbladet.

Genom karriären har Dahlkvist representerat en rad klubbar, däribland Göteborg FC, Paris Saint-Germain och Tyresö FF. På meritlistan har hon 135 landskamper.

ANNONS

Vad som sker efter karriären har hon sedan tidigare gjort klart för sig. Dahlkvist håller för närvarande på att utbilda sig till polis.

– Det ska faktiskt bli kul och det känns bra att man är så pass gammal också. Jag kommer nog inte hinna ledsna på ett vanligt jobb. Så det blir som att man är typ 20 igen och ska in i något nytt liksom. Ny karriär och fortsätta utvecklas på ett helt annat sätt, så det kommer bli skitkul, säger hon.

LÄS MER:Lisa Dahlqvist lägger av: "Drömmarna slog in"

LÄS MER:Jennifer Falk utsedd till årets målvakt – för andra gången

LÄS MER:Uppgifter: Pauline Hammarlund på väg till Fiorentina

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS