Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Dahlberg ratad – Svensson uttagen till VM

Under tisdagen stod det klart vilka spelare som får åka till Ryssland för att spela fotbolls-VM. En som inte fick sitt namn uppropat var IFK Göteborgs Pontus Dahlberg.

Han har haft en raketstart på karriären efter att han fick chansen mellan stolparna för IFK Göteborg. Då försvann John Alvbåge och Pontus Dahlberg blev den siste utposten i Blåvitt inför förra säsongen.

LÄS MER: Så bra är den blågula VM-truppen

Under debutsäsongen imponerade han stort och har sedan dess nypt förstaplatsen som målvakt för U21-landslaget och skrivit på för Premier League-klubben Watford som han ansluter till efter sommarens VM-slutspel.

LÄS MER: Pengarna som Blåvitt gick miste om – miljonbelopp upp i rök

Men när Janne Andersson väl tog ut truppen så var det Robin Olsen, Karl-Johan Johnsson och Kristoffer Nordfeldt som lade beslag på målvaktsposterna - något som innebär att Pontus Dahlberg får följa VM-festen från TV-soffan.

Given förstemålvakt? Robin Olsen som kommit tillbaka från axelskada.

– Jag mår bra, axeln är okej nu. Jag har gjort allt jag har kunnat och har verkligen sugit ut det mesta ur min kropp. Jag har kunnat träna med boll de senaste veckorna, det har hjälpt mig tillräckligt, säger Olsen via videolänk efter att han presenterats.

LÄS MER: Dahlberg drömde om VM – fick nobben

Svensson uttagen

Någon som dock fick en biljett till Ryssland var förre IFK Göteborg-mittfältaren Gustav Svensson som därmed blir mästerskapsdebutant på seniornivå.

En av snackisarna efter uttagningen var dock det faktum att Östersunds succé-mittfältare Ken Sema inte fick någon plats.

Den fick istället Marcus Rohdén, till vardags i Crotone.

Beslutet innebär att det är första gången någonsin som en allsvensk spelare inte representerar Sverige i ett mästerskap.

– Den positionen som kanske var knivigast var den fjärde yttermittfältaren. Där fanns Ken Sema och även några andra, som Marcus Rohdén. Han kan spela på alla olika positioner på mittfältet, vilket kan vara viktigt för oss, säger Andersson under truppresentationen.

– Jag pratade i telefon med Ken ett tag och det är klart att han är besviken.

"Tror vi kan slå alla lag"

John Guidetti har det senaste halvåret spelat i spanska Alavés, på lån från Celta Vigo, och har fått betydligt mer speltid under våren.

– Man är aldrig säker, och att spela ett VM är det största man kan gör för sitt land. Man är alltid nervös, då man har drömmen att vara med. Jag blev rörd. Tack Janne, hälsade Guidetti via videolänk.

– Jag åker ner med samma målsättning (som när Sverige vann U21-EM). Jag tror vi kan slå alla lag. Vi åker inte dit för att titta på Ryssland och ha en skön semester.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.