Dahlberg efter succédebuten: "Ingen nervositet"

Pontus Dahlberg har knappt hunnit fylla 18 år men gjorde allsvensk debut i premiären mot Malmö – han gjorde det utan någon större press på axlarna. – Det var inte mer nervositet än vad det brukar vara, säger han.

ANNONS

Drygt 32 000 personer på läktarna. Allsvensk premiär. Svenska mästaren på andra planhalvan. Pontus Dahlberg kunde knappast valt ett större tillfälle att göra allsvensk debut på.

– Det var som jag hade förväntat mig. Jag man väl är inne på planen är man så inne i spelet så man tänker inte på det runt omkring. Det var skönt att få göra några räddningar och komma in i det, säger han.

"Hans psyke tål en premiär"

Jörgen Lennartsson har under försäsongen alternerat mellan Pontus Dahlberg och Erik Dahlin mellan stolparna sedan John Alvbåge lämnade för USA. Men mot Malmö var det alltså ungtuppen som fick chansen.

ANNONS

– Vi hade såklart funderat på hur vi skulle göra på målvaktssidan. Det finns historiskt sett vissa premiärmatcher där en ung målvakt fått debutera och sen har det inte gått så bra. Då har han fått leva med det under många år. Men Pontus har mentaliteten för att klara det. Han är en avslappnad person som tar livet lite som det kommer. Hans psyke tål en premiär inför 32 000. Jag är glad för hans debut, säger Jörgen Lennartsson.

Blev matchens lirare

18-åringen stod för ett par högkvalitativa räddningar och prisades som matchens lirare av speakern på Ullevi. Framförallt var det en räddning på Pawel Cibickis nick som Dahlberg lär ta med sig som ett gott minne från sin första allsvenska match.

– Jag lyckades få upp handen och styra undan den. Det var skönt att få rädda, säger han.

Hur var det att spela inför den här publiken?

– Det var otroligt roligt. Det är lite annat än att spela inför några tusen. Jag spelar gärna här alla matcher om vi har så här bra uppslutning.

ANNONS