Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/5

Da Gracas debutglädje: "Underbart att få det avklarat"

För några veckor anslöt Kristopher Da Graca till IFK Göteborg. I stormötet mot AIK fick mittbacken göra sin debut när han byttes in i slutskedet av matchen. – Underbart att få det avklarat, säger talangen.

Kristopher Da Graca har sedan ankomsten till Blåvitt fått nöja sig med träningar och spel i U21-laget. Men i klassikermötet mellan IFK Göteborg och AIK fick talangen chansen att göra sina första minuter i seniorlaget. 

– Jätteskönt, jag har väntat på det här länge. Underbart att få det avklarat, säger talangen.

Det var i slutminuterna av matchen på Gamla Ullevi som Emil Salomonsson grinade illa. Den blåvita högerbacken, som drabbades av kramp i baksidan av låret, gestikulerade flera gånger mot tränarteamet som valde att plocka av 28-åringen och ersätta honom med Da Graca, som efter en tid i Arsenals ungdomslag nyligen skrev på för IFK Göteborg.

– Jag pratade med mina kompisar i dag, jag sa till dem att jag hade känslan att det kommer bli debut i dag. Det var bara en magkänsla. 

– Och så blev det. Jag fick komma ut och spela inför familj, kompisar och den här underbara publiken. Det blir inte bättre. 

"Var lite stressigt" 

Försvararen byttes in i den 88:e minuten när AIK forcerade för en kvittering. Och efteråt berättade han att det fanns en viss nervositet i kroppen. 

– I denna situationen var det lite stressigt och svårt för mig. Alf sa till mig att vi bara skulle försvara. Och de tog upp alla sina spelare, så det handlade bara om att rensa bollen. De har ju en hel del stora forwards...

I slutsekunderna lyckades AIK hitta ett 2-2-mål, men domaren Mohammed Al-Hakim dömde bort målet för farligt spel av Denni Avdic. Da Graca hann inte uppfatta situationen men var tacksam för att Blåvitt den här gången hade domslutet på sin sida.

– Jag vet inte. Allting gick så snabbt, jag hann inte tänka, men det var gött att få det med sig.