Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: MATHIAS BERGELD
Bild: MATHIAS BERGELD

Da Graca skriver nytt avtal med Blåvitt

Kontraktet skulle gå ut vid årsskiftet.
Nu har Kristopher Da Graca signerat ett nytt avtal med IFK Göteborg som sträcker sig över 2021.
– Vi är jättenöjda över att ha kommit överens om en förlängning, säger Blåvitts sportchef Kennet Andersson till klubbens hemsida.

IFK Göteborg vann dragkampen om Kristopher Da Graca för två år sedan och mittbacken flyttade hem till Göteborg igen efter ett par år i den engelska storklubben Arsenals akademi. Första hösten blev det sju matcher, förra säsongen fyra och den här säsongen har mittbacken än så länge bara gjort fem matcher varav en från start.

Trots få matcher under 2019 års säsong väljer nu Blåvitt att förlänga med 21-åringen. Det nya avtalet sträcker sig över 2021.

– Han spelar på en position som kräver stor erfarenhet och kunskap. Ibland glömmer vi bort att ”Koffe” faktiskt bara är 21 år. Jag tycker vi ser en positiv utveckling dag för dag, vecka för vecka och det ska bli spännande att följa honom framöver. Vi är jättenöjda över att ha kommit överens om en förlängning, säger Blåvitts sportchef Kennet Andersson till klubbens hemsida.

LÄS MER: Da Graca om framtiden i Blåvitt – kontraktet går ut

Tidigare under torsdagen sa Da Graca följande till GP om den uteblivna speltiden, om det har varit jobbigt att inte få spela:

– Det där är till och från, ibland är det jobbigt och ibland är det som det är. Vi ligger där vi ligger i tabellen för att vi gör det bra och då är det bara att kriga vidare. Sen har ju både Starfelt och Calisir varit väldigt bra. Så ibland är det jobbigt men det är ändå positivt, sa han då.

Efter sista juni har passerats skulle Da Graca endast ha ett halvår kvar på sitt kontrakt med IFK Göteborg. Till GP sa han så här om situationen:

– Vi får se hur det blir. Vi har inte börjat snacka något sådant ännu. Men jag hoppas att de är nöjda med mig.

Uppenbarligen är Blåvitt nöjda med sin mittback då man nu väljer att förlänga kontraktet över 2021.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.