Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Riuler de Oliveira hittades död, endast 23 år gammal. Foto: Instagram/skärmdump.
Riuler de Oliveira hittades död, endast 23 år gammal. Foto: Instagram/skärmdump.

Dök inte upp på träningen – hittades död

Riuler de Oliveira, 23, dök inte upp på träningen och lagkamraterna trodde att han hade försovit sig. Senare hittades han död i sin säng.
– Man tror inte att det är sant, säger lagkamraten och tidigare AIK-spelaren Tarik Elyounoussi.

Det kom som en chock för spelarna i det japanska laget Shonan Bellmare. Under tisdagens träning fick de beskedet att lagkamraten Riuler de Oliveira hittats död i sin säng.

Den brasilianske mittfältaren dök inte upp på en träning och alla trodde att han hade försovit sig. Men när klubben började ana oråd och undersökte varför han inte kommit på träningen hittades han död, endast 23 år gammal. Enligt lokala medier har han drabbats av hjärtstopp.

– De hittade honom i sängen. Det är så fruktansvärt tragiskt. Han hade ett litet barn på fem år hemma i Brasilien också, säger lagkamraten och tidigare AIK-spelaren Tarik Elyounoussi till norska Dagbladet.

– Vi fick reda på det på träningen och alla stod bara och grät, fortsätter han.

Tidigare AIK-spelaren Tarik Elyounoussi. Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT
Tidigare AIK-spelaren Tarik Elyounoussi. Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT

Kom varandra nära

När de Oliveira kom till klubben under 2020 hade Elyounoussi varit i klubben i tio månader. Till tidningen berättar han att de kom nära varandra och att de satt bredvid varandra i omklädningsrummet.

– Jag har fortfarande inte fattat det. Hans kläder hänger kvar där, hans grejer är kvar. Man tror inte att det är sant. Han var så pass ung. Sådana här saker ska inte få ske. Att en så ung och frisk människa går bort … det ska inte få hända, säger Tarik Elyounoussi.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.