Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dåligt försvarsspel sänkte Gais

Gais förlorade med 2–4 mot Åtvidaberg, men det betyder bara någon tabellplacering hit eller dit. Fast det finns en sak att kämpa extra för: Att bli näst bäst i Göteborg.

För Gais gäller – precis som för Häcken i allsvenskan – att hitta konstlade incitament för att avsluta seriespelet med värdighet. Båda klubbarna befinner sig i varsitt sorts ingenmansland.

Gais drivkraft torde därför vara att bli näst bästa publiklag av 031-föreningarna.

IFK Göteborg kommer såklart att vinna riktnummerområdets åskådarliga. Men därefter är det hård strid om andraplatsen:

2) Gais, 3 380

3) Häcken, 3 340

4) Örgryte, 2 962

Öis har Frej och Assyriska kvar på Gamla Ullevi, men inget av de lagen lär komma med busslaster av anhängare. Och någon folkvandring till Bravida Arena för att se Häcken mot avhängda Falkenberg känns föga troligt.

Gais har därför, inför årets sista hemmamatch mot Dalkurd, bra läge.

– Jag har koll på det. Vi ska absolut knipa den andraplatsen. Dalkurd har ett stort följe och jag hoppas att det kommer många gaisare som vill se oss avsluta seriespelet på ett bra sätt, säger Gais tränare Benjamin Westman, och fortsätter:

– För oss är varje placering i tabellen viktig. Vi bygger självförtroende inför nästa säsong och alla spelarna vill ha en snygg avslutning.

I bortamatchen mot Åtvidaberg gjorde Gais-spelarna sitt yttersta för att sälja sitt lag som en attraktiv produkt.

Men trots en riktigt bra första halvlek hade östgötarna 2–0 i paus.

– Vi hade 10–1 i hörnor, vi hade spelat bra och skapat chanser, vi lyckades med vår taktik – och så låg vi under med 0–2. Det kändes jättesurt, säger Westman.

I andra tände Johan Ramhorn det grönsvarta hoppet i 67:e minuten genom att slå in en målvaktsretur. Men två mål på två minuter av hemmalagets Shkodran Maholli dödade matchen. Dardan Rexhepis reducering i slutet hade därför bara statistiskt värde.

– Vi straffades hårt. Vi hade bestämt oss för att pressa högt och gå för seger – men när de fick 4–1 gick luften ur oss. Vi gjorde en bra match men släppte in för billiga mål, säger Benjamin Westman.