Dålig plan i Baku – då ändrar Blåvitt taktik

Gräsplanen på Tafiq Bähramov-Stadium var under all kritik. Visserligen tät, men hård som sten och gräs som lätt släppte. Det gör att IFK Göteborg förändrar detaljer i sin matchplan mot Karabach. – Insparkar vill vi gärna spela igång om det går, kanske ska vi inte fundera på det när det är den typen av plan.

Under dagen-före-match-träningen i Baku märktes det att planen på Karabach hemmaplan i Europa-spelet inte höll världsklass. Gräset släppte på stora delar av den planhalva Blåvitt använde. Underlagets natur gör att IFK Göteborg inte tar några chansningar i uppspelen under torsdagens match. 

– Det kan bli några förändringar. Insparkar vill vi gärna spela igång om det går, kanske ska vi inte fundera på det när det är den typen av plan, som blir uppsprungen så snabbt. Men samtidigt är det lika för båda lagen. Vi får anpassa spelet efter underlaget, säger Jörgen Lennartsson.

Stor skillnad

I söndags förlorade IFK Göteborg mot Hammarby på Tele2 Arena. Underlaget där är något helt annat än på Tafiq Bähramov-Stadium. 

– Jämför man med det vi spelade på i söndags så är det nästan en annan sport, säger Lennartsson.

"Den är lite sådär"

Mads Albaek stormtrivdes inte på planen.

– Den är lite sådär. Det är lite konstig men så är det. Det är samma för båda lagen. Det spelar ingen roll bara  om det sitter 30 000 eller 5000 eller om planen är som Gamla Ullevi eller som den här, vi ska bara göra en bra match, säger han.