Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Då väntas beslut om allsvenska starten

Siktet är inställt på mitten av juni – men något beslut är ännu inte fattat om när allsvenskan kan starta.
På fredag ska Svensk Elitfotboll och Svenska fotbollförbundet träffa Folkhälsomyndigheten – då hoppas man få ett besked i frågan.

Det nya coronavirusets spridning har gjort att all svensk elitfotboll har ställts in tills vidare. Förhoppningen från Svenska fotbollförbundet och ligaorganisationen Svensk Elitfotboll är, enligt det som kommunicerats den senaste tiden, att allsvenskan och superettan ska kunna starta igen den 14-15 juni.

Men om så blir fallet är högst oklart.

LÄS MER: Mattias Bjärsmyr kan se sig själv i IFK Göteborg igen: "Klart att man är sugen"

SvFF skriver på sin hemsida att det har förts diskussioner med Folkhälsomyndigheten och att ett nytt möte är inplanerat till på fredag förmiddag klockan 10. Då hoppas man också kunna få ett besked på om önskat startdatum är möjligt att satsa på eller inte.

Efter att de inblandade parterna haft ett första möte i fredags skrev Sef:s ordförande Sef:s Lars-Christer Olsson ett öppet brev på ligaorganisationens hemsida:

"I denna vecka är det planerat att ha ytterligare ett möte mellan svensk fotboll och FHM. Vi hoppas att vi då kan få klartecken att börja vår tävlingsverksamhet i mitten av juni och att vårt protokoll kan tjäna som modell för även andra idrotter i deras strävan att åter komma igång med sin verksamhet".

Alla de europeiska storligorna är fortsatt nedstängda men i flera länder har det den senaste tiden tagits fram konkreta planer för en uppstart. Längst fram ligger Tyskland och Bundesliga som är planerad att återstarta redan till helgen.

LÄS MER: "Henke" tränar med Frölunda – så ser Frölunda på en återkomst

Även engelska Premier League kan om en månad vara igång igen, det meddelades under tisdagen. 12 juni har den engelska fotbollen satt som sitt preliminära startdatum.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.