Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Då sticker Sveriges succéback

FC Köpenhamn har sagt till sommaren. Ludwig Augustinsson tar vara på tiden och är noga med nästa klubbval.

Intresset för Ludwig Augustinsson har blivit allt större under det senaste året. Inte lär det minska efter vänsterbackens prestation i VM-kvalmötet med Frankrike. 22-åringen stoppade flera av EM-finalistens världsstjärnor och var en stor del av Sveriges offensiv.

- Det känns som att det blir mer och mer hela tiden. Det har varit många klubbar som har försökt att köpa loss mig de senaste åtta-tio månaderna, men FCK vill inte sälja nu, säger han.

- Det är klubben som bestämmer, tar besluten. De är tydliga med det här och jag har haft bra diskussioner med Ståle.

Säljs till sommaren

Samtalen med tränaren Solbakken har resulterat i en överenskommelse: I sommar ska Augustinsson och FC Köpenhamn gå skilda vägar - trots att han kom till klubben från IFK Göteborg så sent som förra året.

Fram tills dess ska svensken se till att samla på sig all information som behövs för att ta rätt beslut.

En avgörande detalj är speltid.

- Det är viktigt. Det är många som tar klivet som jag ska ta och får problem där. Jag ska lyckas med det, säger han.

- Man måste vara noggrann med vad tränaren tänker, vad sportchefen tänker och hur ofta klubben har bytt tränare. I Premier League kan lag 10 till 20 åka ur, så det är mycket man måste tänka på.

50-60 miljoner

Hur många klubbar har visat intresse?

- Det har varit väldigt många, men det har även varit klubbar som sållats bort då de inte kan betala det FCK vill ha, säger Augustinsson.

Vad vill de ha?

- De vill ha ganska mycket.

- Jag vet inte exakt, men de sade nej till stora bud i somras och som var på nivåer som det inte har varit på länge i Sverige.

Enligt vänsterbacken handlar det om bud runt 50–60 miljoner kronor.

- Jag hade riktigt bra erbjudande där det var pengar som skulle innebära att jag inte skulle behöva jobba mer igen. Men pengar är inte det viktigaste, det viktigaste är att komma så långt med fotbollen och spela på så hög nivå som möjligt.

Just nu tänker dock inte Ludwig Augustinsson särskilt mycket på var han spelar nästa säsong.

Vänsterbacken är en av förbundskapten Janne Anderssons spelare som jagar en plats i VM-slutspelet i Ryssland 2018.

- Med tanke på insatsen mot Frankrike tycker jag att det bådar gott. Vi kan absolut slå Frankrike hemma och absolut göra någonting mot Holland borta. Sedan gäller det att vi går rent i de andra matcherna. Alla tror på det, och jag tror på det också. Verkligen.