Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Häckens Gustaf Nilsson jublar med Rasmus Lindgren efter att han gjort 1-0 i träningsmatchen mellan Häcken och Jönköpings Södra den 21 mars. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Häckens Gustaf Nilsson jublar med Rasmus Lindgren efter att han gjort 1-0 i träningsmatchen mellan Häcken och Jönköpings Södra den 21 mars. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Då spelar IFK Göteborg och BK Häcken kvartsfinalerna i Svenska cupen

Datumen för kvartsfinalerna i Svenska cupen är fastställda. Efter Uefa:s ultimatum står det klart att kvartsfinalerna spelas 25 juni, semifinalerna 9 juli och finalen 30 juli.

Uefa beslutade under onsdagen att alla ligor måste ha beslutat vilka lag som kvalificerat sig för europaspel innan 3 augusti.

Ett beslut som innebar att den sista svenska platsen, den som går till segraren av Svenska cupen, skulle gå till AIK om cupen inte skulle hinna spelas klart innan deadline.

Men så redan under torsdagen kom speldatum och tider från Sveriges Fotbollförbund, SvFF.

Kvartsfinalerna spelas redan nästa vecka den 25 juni. Klockan 18:00 är det avspark i mötet mellan BK Häcken och Elfsborg, samtidigt som Blåvitt gästar Hammarby.

Vinnarna i de matcherna möts sedan i semifinal 9 juli. Finalen spelas 30 juli.

I den andra delen av slutspelsträdet spelar Mjällby mot Falkenberg och Malmö mot AIK.

Regeln som tillåter upp till fem byten, som tillfälligt införts i allsvenskan, kommer också gälla i Svenska cupen. Även Sef:s riktlinjer för matcharrangemang under coronapandemin ska följas. Det betyder till exempel att inga åskådare tillåts.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.