"Då skulle jag bli genuint glad"

Han sparkades av AIK 2016. I eftermiddag återvänder Andreas Alm till Friends arena för att möta klubben han hoppas tar guld – om Häcken inte gör det.
– Då skulle jag bli genuint glad, säger Alm till Aftonbladet.

ANNONS
|

I maj 2016 sparkades Andreas Alm av AIK. I eftermiddag återvänder tränaren och hans formtoppade BK Häcken till Friends arena.

Hur tränaren känner inför återkomsten?

– Det vet jag ju inte än, eftersom jag inte gjort det. Men hur jag känner just nu, innan matchen? Då känns det... ingenting. Fast när jag väl kommer träffa alla spelare och ledare som jag jobbat med i många år är det ju människor jag verkligen gillar. Kanske att det blir en speciell känsla med arenan då. Jag var ju med på Friends då den AIK-invigdes, säger Alm till Aftonbladet.

ANNONS

"Blir genuint glad om AIK vinner"

Tränaren har stor respekt inför uppgiften att möta AIK, som ännu inte har förlorat i årets allsvenska och som har spelat över 30 seriematcher i följd utan förlust. Samtidigt menar Alm att hans Häcken, med fyra raka segrar i bagaget och 15–1 i målskillnad, är ordentligt på gång.

– Vi börjar närma oss vår bästa nivå. Vi vågar spela, jag ska inte säga med små marginaler, men rätt trångt och med risktagande offensivt.

Alms förhoppning är fortfarande att Hisingsgänget ska kunna vara med i guldstriden framåt hösten – men om så inte blir fallet ser han gärna att hans tidigare klubb tar hem Lennart Johanssons pokal.

– Om Häcken inte kan vinna guld så hoppas jag att AIK ska vinna guldet. Jag känner så många som jobbat hårt för det i så många år. Underbara människor, länge i min närhet. Så ja, det vill jag. Men Häcken är rent teoretiskt inte borta än, vilket ju känns bra inför just den här matchen. Vi vill vinna mot AIK, och vi vill vinna även mot Hammarby senare under säsongen. Men om vi inte är med längre, teoretiskt, i guldkampen så blir jag genuint glad om AIK vinner.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS