Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Då lämnar Omarsson besked: "Finns ett stort intresse"

Elias Omarsson har stortrivts i IFK Göteborg. Anfallaren har fått ett kontraktserbjudande och kommer att svara inom kort. – Han trivs jättebra, säger agenten Olafur Gardarsson till GP.

Den isländske anfallaren gjorde sex mål under hösten för IFK Göteborg sedan han kom från Vålerengen på lån. Blåvitt har en köpoption på anfallaren som gång på gång talat sig varm om klubben.
– Jag gillar Göteborg. Jag har spelat bra – har fått självförtroende här. Och jag gillar allt runtomkring. Det är ingen hemlighet att jag vill stanna. Jag har förtroende här. Det är också en skillnad i vad coacherna tänker. Det här passar mig bättre, sa han nyligen till GP.

IFK Göteborg har gett honom och agenten ett kontraktserbjudande. IFK Göteborgs sportchef vill ha ett svar inom kort. Deadline till Vålerengen om han ska utnyttja köpoptionen eller inte går ut 15 november.
– Jag vill ha besked före det, säger han till GP.

Svaret på kontraktserbjudandet verkar Mats Gren dock inte behöva vänta särskilt länge på. Elias Omarssons agent, Olafur Gardarsson berättar för GP att de tagit emot erbjudandet och kommer att svara på det under onsdagen. Vad de kommer att svara vill han dock inte gå in på.
– Det vill jag hålla mellan oss, Mats och IFK, säger han.

Elias har pratat mycket om att han vill stanna?
– Han har trivts jättebra och har gjort det bra. IFK Göteborg är en bra klubb och jag har bara bra minnen från IFK. Jag tog ju hit Hjalmar Jonsson för 15 år sedan.

Intressent från Elias Omarsson är stort efter succén i allsvenskan. Flera klubbar är intresserade av anfallaren som dock själv vill stanna i Göteborg.
– Det finns stort intresse, det gör det. Han har gjort det bra i allsvenskan och dessutom nu kommit med i landslaget, det är ett bra kvitto, säger Gardarsson.