Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Då lämnar mittfältsstjärnan Blåvitt

Mads Albaek är klar för tyska Kaiserslautern. Enligt uppgifter till GP spelar han tre matcher till innan han lämnar Kamratgården för Tyskland.

Dansken kom till IFK Göteborg 2015 från franska Reims. Sedan dess har han vuxit ut till en publikfavorit på Gamla Ullevi och stundtals fått bära lagkaptensbindeln för Änglarna. 

Albaeks kontrakt går ut efter säsongen och om Blåvitt skulle få någon ersättning för mittfältaren var klubben tvungna att sälja honom nu. Så ser det alltså ut att bli. GT var först med att rapportera om att IFK Göteborg är överens med Kaiserslautern om en övergång. Mads Albaek och den klassiska tyska klubben, numer i 2. Bundesliga, skall också ha kommit överens om det personliga avtalet. Övergången diskuterades på IFK Göteborgs styrelsemöte under tisdagskvällen. 

Det som återstår innan Albaek presenteras är läkarundersökningen. Enligt uppgifter till GP spelar Mads Albaek matcherna mot Jönköping, Örebro och Halmstad innan han flyttar till Kaiserslautern. Han gör med andra ord sin sista match den 16 juli. 

Kaiserslautern har blivit tyska mästare vid fyra tillfällen, senast 1998. I fjol slutade "de röda djävlarna" på plats 13 i den tyska andraligan. 

Uppges få en miljon 

Mads Albaek representerade Blåvitt 45 gånger i allsvenskan och noterades för åtta mål. Klubben ska enligt uppgifter till GP få en miljon kronor för 27-åringen, vilket danska Ekstrabladet var först att rapportera om.

Dansken har tidigare bekräftat för GP att det finns intressenter på annat håll än Göteborg. 

– Sex månader, tre år eller fem år… jag vet inte, vi får se. Just nu står jag med sex månader kvar av kontraktet, jag kollar även på annat och inte bara Blåvitt, sa mittfältsstjärnan i en intervju med GP tidigare.

Tidigare under sommaren rapporterade GT att IFK Göteborgs högerback Emil Salomonsson var nära en övergång till Spartak Moskva. Enligt uppgifter till GP ser nu Salomonsson ut att stanna i Göteborg. Däremot pekar mycket på att Abdul Razak, nyförvärvet från AFC Eskilstuna, kan lämna klubben snart.