Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Zlatan Ibrahimovic. Bild: JOEL MARKLUND
Zlatan Ibrahimovic. Bild: JOEL MARKLUND

Då kommer Zlatans framtidsbesked

Zlatan Ibrahimovic framtid är fortfarande oviss. Los Angeles Galaxy hoppas fortfarande få behålla sin stora målkung.
Men klubben vill ha besked av svensken inom kort.
– Under de kommande dagarna kommer vi ha en bra lösning, säger sportchefen Dennis te Kloese enligt LA Sports Access Delmy Barillas.

Zlatan Ibrahimovic har ryktats vara aktuell för en återkomst i Italien gång på gång den senaste tiden. Serie A-klubben Bologna ska enligt uppgifterna vara väldigt sugna på att förstärka sin trupp med den svenske stjärnanfallaren.

Men Zlatans nuvarande klubblag, Los Angeles Galaxy, har inte gett upp hoppet om att 38-åringen ska förlänga sitt kontrakt med klubben. Ett kontrakt som löper ut i december.

Däremot kan man inte vänta hur länge som helst på ett besked från Zlatan. Klubben vill ha suttit ned med anfallaren och diskuterat framtiden inom en till två veckor.

– Vi måste vara försiktiga gällande den här situationen. Han gjorde en enorm mängd mål och även hans status och rykte är enormt. Det är en lyx att ha honom men jag vet också att han har olika åsikter. Under de kommande dagarna kommer vi ha en bra lösning, säger sportchefen te Kloese till La Sports Access Delmy Barillas.

Att Los Angeles Galaxy vill behålla Zlatan Ibrahimovic råder det ingen tvekan om.

– Vi går inte vidare innan vi suttit ner med honom och fått höra vad han vill. En spelare som har så stor påverkan både på vår liga och klubb förtjänar all respekt i världen, säger Dennis te Kloese.

Zlatan Ibrahimovic vann Galaxys interna skytteliga den gångna säsongen med 30 mål på 29 matcher. Skytteligan totalt vanns däremot av Carlos Vela.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.