Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Då fattas beslut om avbrutna derbyt

Fortfarande finns inget nytt speldatum bestämt för den avslutande delen av derbyt mellan IFK Göteborg och Gais. Beslut i frågan ser dock ut att komma i eftermiddag.
– Vi hoppas allt är klart då, säger Christer Gustafsson, ordförande i SvFF:s tävlingskommitté.

Efterspelet kring den avbrutna matchen mellan IFK Göteborg och Gais fortsätter. På onsdagsmorgonen var det fortfarande inte bestämt en ny speltid för de återstående 45 minuterna. Matchen skulle först spelats färdigt klockan 14.00 på tisdagen men under tisdag förmiddag meddelade Gais att klubben inte kom till spel.

Anledningen var att lagets målvakt Marko Johansson skadats av en av de inskjutna raketerna och inte bedömdes vara i speldugligt skick. Istället yrkade klubben på att Gais skulle tillskrivas segern med 3–0.

IFK Göteborg i sin tur kom till Bravida arena med hela truppen, redo att spela matchen som överenskommet. Blåvitt skickade in en önskan till förbundet om att klubben inte skulle få en seger via walk over eftersom Gais valde att inte dyka upp till matchstart.

På onsdagsmorgonen var utgångsläget att båda lagen vill få till ett nytt speldatum framöver för att avgöra matchen på planen. När det nya datumet blir fattas beslut om vid ett möte som Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté har på onsdagseftermiddagen – såvida alla parter kan komma överens.

– Det pågår en massa kontakter med klubbarna nu på förmiddagen. Vi hoppas att allt är klart efter vårt möte klockan 16, säger Christer Gustafsson, ordförande i tävlingskommittén.

Gais ordförande Glenn Heiman berättade under tisdagen att klubben kan gå med på att spela resterande minuter av matchen – men inte före helgens cupmatch mot Nyköping.

– Vi har sagt att huruvida vi kan spela nästa vecka ska vi försöka lämna besked om i morgon innan lunch. När vi har pratat i lugn och ro.

IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson skriver i ett sms till GP att klubben avvaktar beslut från förbundet.

GP söker Gais ordförande Glenn Heiman.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.