Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Därför vill Göteborg behålla Rehn

Allt tyder på att Stefan Rehn blir kvar som tränare för Kopparbergs Göteborg FC. – Jag trivs jäkligt bra i klubben och de jag jobbar ihop med, säger han.

Rehn, som är inne på sin tredje säsong som ansvarig för Kopparbergs Göteborg FC:s allsvenska fotbollslag, för samtal om en förlängning med föreningens sportchef Lasse Svensson.

– Vi håller på och diskuterar med Stefan. Vi är inte riktigt i mål där, men räknar med att bli det de närmaste dagarna. Vi är nöjda med hur det ser ut i dag.

Vilka är hans främsta fördelar?

– Har han några fördelar? Haha! Nej, men vi tror på Stefan. Han brinner för fotbollen och framför allt utveckla de unga spelarna. Han skulle kunna bo på fotbollsplanen.

Stefan Rehn, som vunnit SM-guld både som spelare och tränare, uppskattar den väg klubben har valt, en tydligare satsning på yngre spelare från regionen.

– Jag tror på den här idén. Sedan får vi se hur lång tid det tar. Det är många talanger som har hamnat mellan stolarna tidigare. Det känns som att vi är på rätt väg med vårt F19-lag.

Elin Rubensson är lagkapten i Kopparbergs Göteborg FC. I somras skrev hon på ett nytt kontrakt med klubben.

– Det var för detta, den här satsningen vi gör. Jag tycker att det är väldigt intressant och spännande ett vara med på. Jag får ta mycket ansvar. Hjälpa till att driva laget framåt. Se alla unga som kommer upp.

– Det blir en helt annan konkurrenssituation på träningarna. Vi har jättemånga spelare med jättepotential att bli riktigt bra.

Vad betyder det att ha kontinuitet på ledarsidan?

– Det är också en viktig del. Att alla känner sig trygga med tränaren. Vi har många unga i laget, han är väldigt duktig på att få med dem. Att de känner sig trygga och vågar spela ut. Det är absolut viktigt.

Första steget mot framtiden tas mot Mallbacken.

– Förhoppningsvis kommer det lite folk till matchen på lördag. Det brukar tyvärr vara svårt att ta vara på en landslagsframgång. Det är samma på herrsidan, säger Lasse Svensson.

Vilket blir ert nästa steg?

– Stärka samarbetet med våra samarbetsföreningar, exempelvis Blåvitt. Det hoppas och tror jag på. Att de kommer med på en tydligare roll. Och att vi kan teckna både två- och treårskontrakt med våra spelare.