Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Därför stoppade IFK Albaeks drömflytt: "Har inte råd att tappa Mads"

Nu kommenterar IFK Göteborgs sportchef Mats Gren för första gången uppgifterna om att Blåvitt stoppade Mads Albaeks övergång till Toronto i Major League Soccer. – Vi kände väl inte riktigt att vi hade möjlighet att släppa honom med, säger han.

Under tisdagen var tidningen GT först med att berätta att IFK Göteborgs danske mittfältare kontaktats av MLS-klubben Toronto FC om en övergång.

Intresset var konkret och regelrätta förhandlingar tog fart.

IFK Göteborg och dess sportchef Mats Gren har sedan dess valt att inte kommentera uppgifterna – fram tills nu.

– Vi har haft något på Mads, det har vi. Det var ett bra tag sedan nu som vi hade de diskussionerna. Alla spelare är väl alltid intresserade av att lyssna, det var Mads också, säger Mats Gren om MLS-klubbens invit.

– Han tyckte att det var intressant. Vi kände väl inte riktigt att vi hade möjlighet att släppa honom med. Vi enades kring att han skulle vara kvar, förklarar Blåvitts sportchef.

Ekonomin anledningen

En förklaring, dock ej huvudskälet, var pengarna.

– Skulle det handlat om ett fantastiskt jättebud som vi knappt kunnat säga nej till hade det varit en annan sak. Det var lite diskussioner fram och tillbaka. Det handlade om den viktiga position Mads har i laget, mot oss och laget, säger Mats Gren.

– MLS är svåra att förhandla med. Jag har sagt det till spelare och agenter att kommer ni med MLS måste jag få förhandla först. Vår del påverkas av spelarens del, säger han.

"Har inte råd att tappa Mads"

Huvudskälet till att parterna avbröt förhandlingar var sportsliga.

– Nu var det mer att vi sade att vi inte har råd att tappa Mads, säger Mats Gren.

IFK Göteborg har i nuläget fem innermittfältare, förutom Mads Albaek även Sebastian Eriksson, Abdul Razak, Lawson Sabah och August Erlingmark.

Under vintern har IFK Göteborg tappat John Alvbåge till MLS och Jakob Ankersen till Belgien.