Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Poya Asbaghi och Jakob Johansson. Bild: Bildbyrån
Poya Asbaghi och Jakob Johansson. Bild: Bildbyrån

Därför startar Jakob Johansson som mittback i derbyt

IFK Göteborg förvånade när man presenterade Jakob Johansson i startelvan mot BK Häcken. Dessutom har man placerat stjärnspelaren som mittback.
– Vi tror att vi kan få ut flest minuter av honom där, säger Poya Asbaghi till Dplay.

”För oss var det väldigt viktigt att få in Jakob då det inte finns några riktiga kollektiva träningar just nu – och ingen U21-serie. Så när vi har möjlighet måste vi få in honom så att han får känna på matchtempot. Men han är inte fysiskt redo att gå in och spela 90 minuter, det är han ganska långt ifrån”.

Så sa Poya Asbaghi till GP inför IFK Göteborgs bortamöte med BK Häcken. När Blåvitts startelva presenterades inför derbyt fanns trots detta Jakob Johansson med i uppställningen, men inte vart som helst.

Mittfältaren placerades i backlinjen.

– Vi har inte så mycket träningar och U21-matcher så vi vill ta alla chanser vi får att spela in honom. Idag som mittback för vi tror att vi kan få ut flest minuter av honom där och att han kan göra ett bra jobb mot Häckens anfall, säger Poya Asbaghi till Dplay strax innan avspark.

Att Jakob Johansson tar plats i backlinjen gör att August Erlingmark, som fått vikariera som mittback under ett antal matcher, återigen kan flyttas upp till sin ordinarie mittbacksposition.

Matchen mellan BK Häcken och IFK Göteborg har i skrivande stund precis börjat och är alltjämt mållös.

LÄS MER: Följ derbyt mellan BK Häcken och IFK Göteborg

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.