Därför slutade Elmander med fotbollen

Det har snart gått fem månader sedan Öis-ikonen Johan Elmander slutade med fotbollen. I en intervju med Aftonbladet berättar han om huvudskälet till att han lade av – och ger sin syn på den turbulens som varit i klubban.

ANNONS
|

Ett tag blåste det rejält i den anrika föreningen.

Klubbdirektören Pierre Edström och tränaren Marcus Lantz lämnade under uppmärksamma former och ordföranden Joacim Nordh ifrågasattes från flera håll.

"Ska inte styra"

Supportrar och sponsorer tryckte på, något son fick Johan Elmander att reagera. Till Aftonbladet säger han:

- Att fans och sponsorer ska komma in och styra i en klubb tycker jag är fel. Jag tycker att man skulle ha hållit ihop lite mer, men det gjorde man inte riktigt.

Förutom yttre påtryckningar som påverkade negativt fanns även problem i laget där det enligt Elmander fanns spelare som ”inte ville jobba jämt med tränaren”.

ANNONS

"Snackade skit"

- Det fanns spelare som snackade skit om mig, det har jag inga problem med. Man behöver inte tycka om alla och alla är olika, säger Johan Elmander till Aftonbladet och nämner sådant han försökte styra upp:

- Man måste komma i tid, du går inte från träningen för att spelövningen inte passar dig eller spelar padel i tre timmar när du är skadad. Sånt skedde, berättar Elmander för tidningen men berättar också att det i klubben som han fortfarande har kontakt med ser mycket bättre ut i dag.

Oro för hälsan

Under säsongen fick Elmander flera smällar mot huvudet och berättar att långvarig huvudvärk och sömnsvårigheter ledde till oro för hälsan bidrog till att han slutade med fotbollen. Beslutet togs under en match i slutet av säsongen.

-För första gången i min karriär kände jag verkligen ”vad gör jag här?”. Spelet fungerade inte, jag gav upp och det är inte min stil. Det var då jag bestämde mig, säger han till Aftonbladet.

Den förra landslagsstjärnan (85 landskamper) och proffset har dock inte släppt kontakten med fotbollen.

Han ska bland annat scouta spelare i Norden för en av sina tidigare klubbar, turkiska Galatasaray, och till sommaren leder han fotbollsskola i Alingsås.

ANNONS