Därför petades veteranen i ödesmatchen

Ödesmatch mot Falkenberg. Då fick Dusan Djuric, 34, inte ens plats i truppen.

ANNONS

Gais-tränaren Bosko Orovic har använt sin Gais-trupp till max under säsongen.

Det har skiftats friskt och flera gånger har spelare gått från startelvan i den ena matchen till läkarplats i nästa.

Inför lördagens mötet med Falkenberg, där superettan-kontraktet stod på spel, valde Orovic att ställa Dusan Djuric helt utanför truppen. 34-åringen som kanske är truppens allra mest rutinerade pjäs.

Det rörde sig inte om någon skadekänning, Djuric tränade för fullt under fredagen, utan om en petning.

– Dusan är en fantastisk människa och en fantastisk spelare. Samtidigt var det mer krig än skönspel är i dag och det är väl inte Dusans starkaste sida. Han är en väldigt, väldigt begåvad fotbollsspelare med mycket rutin. Vi tog beslutet att vi ville ha de här spelarna i truppen till den här matchen, förklarade Orovic efter matchen som slutade med en 2–0-seger.

ANNONS

"Inget spikat överhuvudtaget"

Med det sagt är frågan om Djuric har gjort sin sista match i Gais-tröjan?

Veteranen sitter, precis som flera andra spelare, på ett utgående kontrakt.

– Det finns inget som är spikat överhuvudtaget kring de spelarna och det är ingen som har hittat någon ny klubb vad jag vet, säger klubbchef Erik Bergkvist och betonar att formandet av 2019-truppen tar sin början nu när kontraktet är säkrat.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS