Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Därför missade Glenn Hysén IFK Göteborgs match mot Barcelona

IFK Göteborg var en seger ifrån en final i Europacupen 1986. Men Barcelona skulle vända på steken och ta sig vidare, vilket Glenn Hysén fick se från sängen hemma i Göteborg.
Detta eftersom han fått vattkoppor.
– Jag låg som ett lik i fyra dagar, säger han i GP-sportens podcast 031 Fotboll.

Det såg länge väldigt ljust ut.

För under hösten 1986 vann IFK Göteborg den första semifinalen i Europacupen mot Barcelona med 3-0 hemma i Göteborg.

I returen i Barcelona två veckor senare skulle det dock blir förlust med 3-0 och senare skulle det spanska laget vinna efter straffar inför 98 000 åskådare.

En som dock missade den matchen var Glenn Hysén.

Detta på grund av Tommy Holmgrens son, Daniel.

– Han hade sprungit uppe på Kamratgården och hade haft vattkoppor och det hade inte jag haft, säger Glenn Hysén i GP-sportens podcast 031 Fotboll.

Du missade alltså matchen för vattkoppor?

– Ja ...

LÄS MER: Glenn Hysén nära att dö: ”Jag var helt borta – helt väck”

Visste du om att du inte hade haft det?

– Ja, men det var ju inget man gick och tänkte på. Det började när det var tre-fyra dagar kvar tills vi skulle åka ner. Då började det klia som fan och dagen innan vi skulle åka hade jag 40 graders feber. Jag låg och skakade i en jäkla säng medan det kliade som aldrig förr. Jag låg som ett lik i fyra dagar och fick se på TV:n hur vi förlorade. Det var tufft, riktigt tuff. Vi hade ju ett mål som var inne men som domaren blåste bort av någon jävla anledning ...

Det är många blåvita som genom åren hävdat att den där matchen var uppgjord?

– Ja, det är många som säger det men jag kan varken säga bu eller bä. Men när jag träffar Daniel än idag så ber jag honom dra åt helvete, säger Hysén skämtsamt.

LÄS MER: Glenn Hysén om bilden av Glenn Hysén

”Hela den matchen är en sådan besvikelse”

En av förklaringarna till att det blev förlust för IFK Göteborg kan vara just Glenn Hyséns frånvaro. För när mittbacksklippan saknades tvingades laget till flera olika förändringar.

– Med det laget vi hade så hade vi aldrig torskat med 3-0. Jag var ju borta bland annat och då fick Ruben Svensson kliva in och spela mittback och fick flimmer för ögonen. Han såg ingenting och fick bytas ut i halvtid. Då fick Stig Fredriksson gå in och spela mittback och Stig var grym men han var inte särskilt lång. Och Barcelona gjorde två mål på huvudet. Det är så mycket som spelar in där och vi hade sjukt mycket oflyt. Hela den matchen är en sådan jäkla besvikelse, säger Hysén.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.