Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Därför lämnar lagkaptenen Gais: "Inget enkelt beslut"

Gais lagkapten Steven Old lämnar klubben. Anledningen är att engelsmannen vill flytta hem till London av familjeskäl. – Då Stevens fru bor och vill bo i London och när paret nu skall få sitt första barn, är det en självklarhet att tänka med hjärtat när han frågat om möjligheten att få flytta hem, säger Gais ordförande Tomas Andersson till klubbens hemsida.

Det har gått knackigt för Gais under våren. När sommarupehållet nu är här ligger klubben på 14:e plats i Superettan efter fyra vinster, tre oavgjorda och sex förluster. Nu kommer ett nytt bakslag för Göteborgsklubben. Lagkaptenen och publikfavoriten Steven Old lämnar klubben.

Anledningen är att mittbacken planerar att flytta hem till London på grund av familjeskäl. Engelsmannens och hans fru väntar nämligen barn.

"Naturligt att bistå han önskan"

– Då Stevens fru bor och vill bo i London och när paret nu skall få sitt första barn, är det en självklarhet att tänka med hjärtat när han frågat om möjligheten att få flytta hem. Oavsett Stevens stora betydelse för Gais, är det naturligt för Gais att bistå hans önskan, säger ordförande Tomas Andersson till klubbens hemsida.

Old själv menar familjesituationen har påverkat honom negativt under våren, och skickar en hälsning till Gais supportrar via klubbens hemsida där han beskriver sina känslor:

Tackar fansen och lagkamraterna

"Tack, Gais, för att ni har förståelse för min familjesituation och mitt beslut att avsluta mitt kontrakt. Det var inget enkelt beslut att ta, för även om fotboll är en enorm del av mitt liv så slår familjen allt”

Han fortsätter:

”Jag vill tacka klubben, fansen och mina lagkamrater för de senaste 18 månaderna och jag kommer att fortsätta att heja på Gais för resten av mitt liv”