Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
John Guidetti stoppas från att spela OS i Rio.

Därför får inte Guidetti spela OS

John Guidetti får inte spela OS – och nu förklarar 24-åringens spanska klubb Celta Vigo varför. – Hans säsong bli för lång. Han måste förbereda sig inför vad som väntar, säger tränaren Eduardo Berizzo.

Efter det succéartade EM-guldet för svenska U21-landslaget förra året kvalificerade man sig för OS i Rio de Janeiro i sommar. En av de tilltänkta frontfigurerna i laget var John Guidetti, som också uttalat att han ville spela turneringen. Den 24-årige anfallaren skulle då blivit uttagen som en av tre överåriga spelare.

Trots Guidettis vilja att spela OS stoppades han dock av sin egen klubb, spanska Celta Vigo.
– Hans säsong bli för lång och det skulle göra uppstarten mer komplicerad. Vi tyckte att han måste förbereda sig inför vad som väntar, säger tränaren Eduardo Berizzo enligt La Voz de Galicia

Tidningen skriver även att Guidetti väntas bli en av lagets nyckelspelare under den kommande säsongen – och att det sannolikt är ytterligare ett skäl till varför Celta Vigo håller extra hårt i sin svenske anfallare. 

OS-turneringen spelas mellan 3-20 augusti och spanska ligan drar igång 21 augusti.

Guidetti var även med i det svenska landslag som åkte ur EM i Frankrike – som avslutades i går med Portugal som guldmedaljörer – efter gruppspelet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.