Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Därför bytte Hamrén in Zengin - gav svar efter utträdet

Först harklade han sig, sedan talade han. Det är över nu. Erik Hamrén har gjort sin sista landskamp. – En stor besvikelse, men vi gjorde ett försök, sade den före detta svenska förbundskaptenen.

Han fortsatte:

– Jag talade före matchen mot stolthet, att representera sitt land, att göra sitt bästa för den här gruppen. Jag kan inte begära mer av spelarna. De visade fantastisk stolthet, även om vi hamnade i underläge i slutet.

– Vi hade chansen innan de gjorde målet. Flyt skall man jobba ihop till. Vi har fått väldigt lite betalt för det jobb vi har gjort. Vi gjorde ett försök. Vi har haft en dålig halvlek, mot Irland. Italien har ett enormt starkt defensivt lag.

Sverige gjorde tre byten. Ut med Marcus Berg, Sebastian Larsson och Emil Forsberg, in med John Guidetti, Jimmy Durmaz och Erkan Zengin.

– Vi ville ha lite mer offensiva kanter. Emil var trött och sliten, Jimmy kunde komma in med mer offensiv kraft än Sebban med 15-20 minuter kvar.

– Emil var trött, Erkan har varit en av de bästa på träningarna, när hela truppen inte har varit med, så att säga. Han har dominerat och verkligen varit het. I kvalet var han en av de som gjorde flest mål. Marcus gjorde en bra insats, men John är en goalgetter.

Hur summerar du din tid som förbundskapten?

– Det kan jag inte göra direkt efter en match.  Vi tar Belgienmatchen.

På torsdagen håller Erik Hamrén en sista presskonferens som förbundskapten vid den svenska träningsanläggningen i Saint-Nazaire.

Där ger han säkert svaret på den frågan.