Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Där ser man varför inte du är förbundskapten"

Anders Svensson ville ha Christoffer Nyman och Viktor Claesson i anfallet mot Nederländerna. Men så blev det inte. – Tyvärr sitter Claesson på läktaren, säger experten i Kanal 5. Då passade Kim Källström på att pika sin tidigare landslagskollega. – Där ser man varför du inte är förbundskapten, kontrade Källström.

Kim Källström och Anders Svensson kämpade under många år om en plats på det centrala mittfältet i det svenska landslaget. Nu har båda avslutat landslagskarriären, men i stället gör de sällskap som experter i Kanal 5 i samband med det svenska landslagets VM-kval till mästerskapet i Ryssland 2018. 

Svensson har funnits med som expert tidigare, men i kväll är första gången som han får Källström vid sin sida i Kanal 5:s studio. Och direkt började de två blågula profilerna att munhuggas. Anders Svensson hade på sin Instagram inför matchen publicerat ett meddelande där han förklarade att han ville se Viktor Claesson och Christoffer Nyman som anfallarspar i Sveriges match mot Nederländerna. Svensson gick till och med så långt att han valde att kalla Claesson för truppens bästa spelare. Nye förbundskaptenen Janne Andersson verkar dock inte dela den åsikten, utan när startelvan presenterades var det i stället det väntade anfallsparet John Guidetti och Marcus Berg som tog plats längst fram. Viktor Claesson? Han fick inte ens plats på bänken. Beklagligt tyckte Svensson. 

– Jag hade spelat Victor Claesson, men han sitter ju på läktaren, tyvärr, sa han i Kanal 5:s sändning.

Då kunde inte Kim Källström låta bli att pika Svensson. 

– Där ser man varför du inte är förbundskapten, sa Källström och skrattade.