Därför avslutade Gais hemma i bortaställ

Gais tog spelade under måndagen säsongen sista hemmamatch – i bortaställ. Anledningen är att gästande Öster vägrade spela i sitt bortaställ och det skulle ställa till det för färgblinde Carl Wede.

ANNONS
|

Gais svartgröna ställ och Östers röda skulle fungera fint – om det inte var för Carl Wedes färgblindhet. Därför bad Gais, enligt klubbens hemsida, Öster spela i bortastället i måndagens match. Något Öster sa nej till.

LÄS MER:"Om vi är rädda kommer det inte bli roligt"

Resultatet? Gais spelade i vitt bortaställ i säsongen sista hemmamatch.

– Jag vet om att Calle Wede är färgblind men vi känner att röda tröjor är Östers färg. Klubben är röd och har alltid varit. Vi tycker det är en viktig del av vår identitet och vi meddelade detta till SEF som berättade för oss att vi bestämmer själva om vi spelar i rött eller vitt. Så tyvärr säger vi nej till er förfrågan och kommer spela i rött på måndag, sa Öster-tränaren Christian Järdler till Gais hemsida.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS