Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Filippa Curmark debuterade för Sverigte mot Lettland - och blev dessutom målskytt vid 7-0.  Bild: CARL SANDIN
Filippa Curmark debuterade för Sverigte mot Lettland - och blev dessutom målskytt vid 7-0. Bild: CARL SANDIN

Curmarks succésäsong bara fortsätter – målskytt i debuten

Landslagsdebut, målskytt direkt – och beröm av förbundskapten Peter Gerhardsson efteråt. För Göteborg FC:s Filippa Curmark pekar alla fotbollskurvor för närvarande uppåt.
– Hon har visat att hon vill vara med och konkurrera på den här nivån, säger förbundskapten efter 7-0 mot Lettland.

Filippa Curmarks säsong går att beskriva som succéartad. Först och främst i klubblaget Göteborg FC, där hon trots tuff konkurrens prenumererat på en startplats i laget som jagar SM-guld.

Nu kommer framgångarna även i landslaget.

Hon blev uttagen i Peter Gerhardssons landslag redan i september. På torsdagskvällen fick hon också debutera. Och som hon gjorde det. Visserligen var matchen redan avgjord, men att göra mål i landslagsdebuten är få förunnat.

Filippa Curmark tillhör den skaran.

– En härlig känsla att få göra debut, samtidigt som jag är väldigt glad för att vi vann matchen, säger GFC-mittfältaren efter 7-0-segern på Gamla Ullevi.

Hon fick förutom debut och mål också äran att ersätta lagkaptenen Caroline Seger med en halvtimme kvar.

– Det var ju en lite annorlunda match, de backade hem och tempot gick ned i andra halvlek. Vi skapade ändå en del och att få göra mål var roligt, speciellt i debuten. Det är något man har drömt om, förklarade Filippa Curmark.

Volley i nättaket

Målet kom i 85:e minuten och fastställde slutresultatet som ger Sverige ett bra utgångsläge inför matchen mot Island på tisdag.

– Det var en hörna som jag försökte nicka som damp ned, jag slängde mig och lyckades nå den på volley där bollen gick upp i nättaket.

Att matchen spelades i Göteborg gjorde inte saken sämre.

– Det är speciellt att få spela här i Göteborg också som nästan är som hemmaplan. Det är bara roligt, man är glad nu.

I damallsvenskan toppar Göteborg serien före svenska mästarna Rosengård med fyra poäng och tre matcher kvar.

– Det har gått väldigt bra för laget. Jag har fått ett stort förtroende av tränarna. Jag har känt mig viktig. Jag har kunnat bidra både med offensiva och defensiva kvaliteter.

Peter Gerhardsson verkar ha stora planer för Filippa Curmark.

”Visat att hon vill vara med”

– Hon var med i förra samlingen, gjorde väldigt bra träningar och har spelat i exakt den positionen hon kom in, den rollen som Seger har. När vi valde att ta ut Seger efter 60 minuter var det naturligt att hon kom in där, säger han.

Berömmet bara fortsatte.

– Hon gjorde det bra, är ganska tuff, spelskicklig och har ett bra tillslag. Hon har visat att hon vill vara med och konkurrera på den här nivån, förtydligade förbundskaptenen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.