Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild:Bildbyrån

Curmark hjälte mot favoritmotståndet

Göteborgs FC tog sin blott fjärde seger när man besegrade Vittsjö GIK med 2-0 – men de tre viktiga poängen smakade inte sämre för det. – Det var den viktigaste segern i år, det var otroligt skönt att vinna nu, säger Filippa Curmark.

Det har varit en säsong som gott i den mörkaste molltonen för Göteborgs FC – segrarna har varit sällsynta och det mesta har handlat om att försöka vara över kvalstrecket när året ska summeras.

Därav var det minst sagt nödvändiga poäng det skulle spelas om när Göteborgarna åkte söderut för att gästa Vittsjö GIK. 

Matchen kunde knappast starta bättre för Göteborgarna – för det behövdes inte mer än två minuter innan man, genom Filippa Curmark, kunde ta ledningen i matchen. Skönt i, vad man får anta, är säsongens höjdpunkt för Curmark.

– Jag har faktiskt bara gjort mål mot Vittsjö på bortaplan, det har hållit i sig tre år i rad faktiskt, säger målskytten.

"Vi är ett bättre lag"

Målet kom via en hörna som skarvades mot mittfältaren som kunde nicka in den i det lediga krysset.

– Vi gör väl inte världens bästa halvlek ändå tycker jag, men vi höjer oss i den andra och vi visar att vi är ett bättre lag. 

Spiken i kistan slogs av landslagsspelaren Elin Rubensson, detta via en straffspark med dryga kvarten kvar att spela.

– Det var skönt att vi hade turen med oss i dag, det känns som det mesta gått emot oss under säsongen...

Hur ska ni bygga vidare på detta nu då?

– Nu ska vi bara ta med den goda känslan och fokusera på nästa match, det är det enda vi kan göra, säger Filippa Curmark