Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Curmark bäst på planen – Vilahamn vill se henne i landslaget igen

Petad ur senaste landslagstruppen.
Mot Kristianstad var Filippa Curmark bäst på planen och nu vill tränaren Robert Vilahamn se henne i VM-kvaltruppen i april.
– Om Gerhardsson kollade på matchen idag borde han ta ut henne, absolut, säger Vilahamn.
– Jag jobbar hårt varje vecka för att komma med, säger Filippa Curmark.

BK Häcken FF besegrade Kristianstad DFF med 3-1 och är klara för semifinal i svenska cupen. Efteråt var de flesta rörande överens: bäst på planen var Filippa Curmark.

– Skriv det med stor rubrik, som hon själv uttryckte det lite skämtsamt.

Filippa var förstås nöjd med sin insats.

– Det var en match som passade mig väldigt bra. Många dueller och mycket närkampsspel. Vi vann otroligt ofta boll centralt och kunde ställa om på de bollvinsterna. Vi gjorde även mål på det sättet. En rolig match att spela, en fightingmatch, säger hon.

Curmark assisterade Mille Gejl Jensen till Häckens 1-0 genom en exakt lyftning i djupled.

– Det stämmer. Jag hittade några snabba bollar framåt och fick en assist idag. Sedan hade jag några passningar till ”Ruben” (Elin Rubensson) också. De sprang bra i djupled och då är det bara att smacka in bollarna bakom eftersom de är mycket snabbare än Kristianstads backlinje.

Var det skönt att ha Elin Rubensson där uppe?

– Hon har ett lugn och en snabbhet som bidrar till vårt spel. Vi kan ställa om snabbt, men hon kan ta in bollen och värdera om vi ska gå framåt eller hålla i den. Hon passar väldigt bra som forward också, säger Filippa Curmark om sin mångsidiga lagkamrat.

Vilahamn: Hon visade landslagsklass

Tränaren Robert Vilahamn var nöjd med att Rubensson-testet föll väl ut – och om möjligt ännu mer nöjd med just kapten Curmarks insats.

– Idag visade hon landslagsklass igen. Både vad gäller ledarskapet med tanke på att hon fick kaptensbindeln, men också spelmässsigt och att hon vinner så mycket boll, säger Vilahamn och tillägger:

– Idag borde Gerhardsson tycka att hon håller landslagsklass igen.

Ska han ta ut henne i nästa trupp?

– Om han kollade på matchen idag borde han ta ut henne, absolut.

Filippa Curmak var med i landslagstruppen i höstas, men saknades i Peter Gerhardssons trupp till matchlägret i Algarve i februari. Nästa trupp tas ut 28 mars inför VM-kval mot Irland och Georgien i början av april.

– Det var kul att höra, säger Filippa Curmark om berömmet från Robert Vilahamn.

Håller du med din tränare, hade förbundskapten Gerhardsson tagit ut dig om han hade sett dig i dag?

– Det kan jag inte svara på. Det är hans uppgift vilka spelare och spelartyper han vill ha i landslaget. Jag kan bara göra mitt bästa i BK Häcken och jobba hårt varje vecka för att komma med, säger Filippa Curmark.

Peter Gerhardsson var på plats i samband med BK Häckens första match i svenska cupen i år, hemma mot KIF Örebro. Efteråt hade han ett möte med Filippa Curmark, kunde GP notera.

Vad pratade ni om?

– Det är inget jag vill gå in i detalj på. Vi hade ett bra snack, säger Filippa Curmark.

Vet du när truppen tas ut?

– Ingen aning, faktiskt. Nu är det semifinal nästa vecka som gäller. Det är det som kommer härnäst, säger Filippa Curmark.

Semifinalerna i svenska cupen lottas under måndagen.

GP har varit i kontakt med förbundskapten Peter Gerhardsson som avböjer att kommentera Robert Vilahamns utspel om Filippa Curmark.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.