Cristiano Ronaldos flickvän Georgina Rodriguez till attack efter Portugals VM-uttåg

Cristiano Ronaldo bänkades – och Portugal fick resa hem från VM.
Nu riktar Georgina Rodriguez stenhård kritik mot förbundskaptenen.
”Idag gjorde din vän och tränare fel val”, skriver hon på Instagram.

ANNONS
|

Cristiano Ronaldo hade ett allt annat än lyckat VM. Visst, han gjorde ett straffmål i premiären mot Ghana, men efter det var det utförsbacke.

Ronaldo gick mållös ur de två avslutande gruppspelsmatcher, statistik visade att han inte lyckades med en enda dribbling samt att han i snitt skapade en målchans per match.

Därför petades han i åttondelsfinalen mot Schweiz. Ett inte helt okontroversiellt beslut från förbundskapten Fernando Santos, även om det i detta fall skulle visa sig vara ett klokt sådant.

Från bänkplats fick Ronaldo se ersättaren Goncalo Ramos bli hattrickskytt i 6–1-krossen, Ronaldo själv fick nöja sig med ett inhopp.

ANNONS

Historien upprepades i kvartsfinalen mot Marocko, skillnaden denna gång var att varken Ramos eller hans övriga lagkamrater lyckades få hål på marockanerna.

Därmed föll portugiserna med 1–0 – chockförlusten innebär att det är slutspelat i VM.

”Vi har lärt oss”

Ronaldos flickvän Georgina Rodriguez, som är mamma till två av hans barn, bevittnade spektaklet från läktarplats. Efter uttåget tar hon heder och ära av förbundskapten Santos.

”I dag gjorde din vän och tränare fel val. Den där vännen som du har så många ord av beundran och respekt för. Men du kan inte stå bakom någon som inte förtjänar det. Livet lär oss läxor. I dag har vi inte förlorat, vi har lärt oss”, skriver hon på sin Instastory.

Tilläggas bör att Ronaldo endast rörde bollen tio gånger under sitt inhopp, som av allt att döma blir hans sista i VM-sammanhang.

När VM spelas nästa gång har han hunnit fylla 41.

LÄS MER:Santos om Ronaldo: "Ångrar ingenting"

LÄS MER:Portugals domarraseri: "Kan dra åt helvete"

LÄS MER:Marocko chockade Portugal – skrev VM-historia

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS