Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/3

Cristiano Ronaldo smittad av covid-19 – missar mötet med Sverige

Portugals storstjärna Cristiano Ronaldo missar mötet med Sverige. Han har testat positivt för covid-19, det meddelar det portugisiska fotbollförbundet.

På onsdagen ställs Sverige mot Portugal i Nations League. Men Portugal kommer till start utan storstjärnan Cristiano Ronaldo. Det portugisiska fotbollförbundet bekräftar att stjärnan testat positivt för covid-19.

Ronaldo bröt mot Juventus karantänsregler för att åka till landslagssamlingen i förtid, medan exempelvis lagkamraten i Juventus Dejan Kulusevski stannade kvar några extra dagar i Turin.

– Dejan följde ju de rekommendationerna de hade och det tycker jag man ska göra i dessa tider. Hur Ronaldo gjort har jag ingen aning om, säger den svenska förbundskaptenen Janne Andersson på presskonferensen inför onsdagens match.

Ronaldo uppvisar enligt förbundet inga symptom och har isolerats. Efter Ronaldos positiva test testades övriga spelare i truppen och man skriver att alla nya test var negativa.

Två spelare har redan lämnat

Det portugisiska landslaget skulle ha tränat på tisdagsförmiddagen men utan förklaring sköts träningen fram till eftermiddagen. Enligt uppgifter i portugisisk media berodde flytten på att man inväntade svar på testerna.

Janne Andersson om att ställas mot ett Portugal utan Ronaldo:

– En så skicklig spelare som Ronaldo vill vi inte ge utrymme, men vi ger honom inte punktmarkering. Men vi ändrar inte i grunden hur vi spelar på grund av att han inte är med.

Tidigare under samlingen har försvararen José Fonte och målvakten Anthony Lopes fått lämna truppen på grund av positiva coronaresultat.

När Sverige och Portugal möttes i september vann Portugal med 2-0 och Ronaldo gjorde båda målen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.