Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Cristiano Ronaldo är i fortsatta blåsväder. Bild: KENTA JÖNSSON
Cristiano Ronaldo är i fortsatta blåsväder. Bild: KENTA JÖNSSON

Cristiano Ronaldo erkänner betalning för tystnad

Juventus-stjärnan Cristiano Ronaldo anklagas för att ha betalat Kathryn Mayorga 375 000 dollar för att hålla tyst om den påstådda våldtäkten. Nu har han erkänt via sina advokater, vilket bekräftas av CNN.

Cristiano Ronaldo anklagas för att ha våldtagit Kathryn Mayorga i Las Vegas för tio år sedan. I tyska Der Spiegel hävdade kvinnan att hon blivit betald 375 000 dollar för att skriva på ett avtal där hon lovar att hålla tyst om händelsen.

CNN rapporterar nu att Ronaldo erkänt att han betalat Mayorga för hennes tystnad. Detta har gjorts via dokument som skickats in till rätten av Juventus-stjärnans juridiska team. Det ska ha rört en "konfidentiell överenskommelse" där Ronaldo och Mayorga kommit överens om att hålla våldtäktsanklagelserna borta från media.

Portugisen erkänner emellertid inte våldtäkten i sig. I slutet av juli kom beskedet att han frias från åtalet men rättsprocessen pågår fortfarande eftersom Kathryn Mayorga stämt honom på skadestånd på omkring 200 000 dollar för juridiska skador.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.