Cristiano Ronaldo återvänder till Manchester United

Efter 12 år återförenas Cristiano Ronaldo och Manchester United. Nu kommer rapporter om att legendariske tränaren Sir Alex Ferguson låg bakom värvningen.

ANNONS
|

Det var på Old Trafford det hela tog fart på riktigt. Det var där en 18-årig portugis vid namn Cristiano Ronaldo presenterade sig för fotbollsvärlden – en framgångssaga var påbörjad.

Det blev sex år, tre ligatitlar och en Champions League-titel tillsammans med Manchester United. Dessutom vann han sin första Ballon d'Or som världens bäste spelare 2008 – samma år som han vann Premier Leagues skytteliga efter att han stänkt in 31 fullträffar på 34 matcher.

2009 lämnade han till slut Red Devils för att fortsätta sin legendariska karriär i La Liga och Real Madrid.

Nu, 12 år senare, står det klart att Ronaldo återvänder till Premier League-klubben. På Instagram kommenterar han sitt beslut och tackar Juventus-fansen.

ANNONS

"I dag lämnar jag den här fantastiska klubben, den största i Italien och säkerligen en av de största i Europa.

Jag gav mitt hjärta och själ för Juventus och jag kommer alltid älska staden Turin till mina sista dagar. Fansen respekterade mig alltid och jag försökte tacka för den respekten genom att fajtas för dem i varje match, varje säsong, varje tävling.

I slutändan kan vi alla blicka tillbaka och inse att vi uppnådde fantastiska saker, inte allt vi ville, men vi skrev ändå en ganska vacker historia tillsammans. Jag kommer alltid vara en av er.", skriver Ronaldo i ett meddelande på Instagram.

Så mycket kommer Ronaldo tjäna

Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer om värvningen av Ronaldo.

– Han är troligen den bästa spelaren genom tiderna tillsammans med Lionel Messi. Jag trodde inte att Cristiano skulle lämna Juventus. Det har spekulerats och vi har alltid haft en god kommunikation. Han vet vad vi känner för honom. Om han lämnar så vet han att vi finns här, sade Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjær på en presskonferens under fredagen.

Enligt Manchester Evening News ska den legendariske tränaren Sir Alex Ferguson haft ett finger med i spelet när Ronaldo värvades tillbaka till England. Enligt tidningen ska förre United-tränaren ringt portugisen för att övertala honom att återvända.

ANNONS

Enligt brittiska medier kostade värvningen av Ronaldo närmare 286 miljoner kronor och han uppges tjäna 5,7 miljoner kronor i veckan. Kontraktet är skrivet över två säsonger.

Sedan 2018 har Cristiano Ronaldo spelat för den italienska storklubben Juventus, vilka han gick till efter nio år och otaliga framgångar i Real Madrid.

Totalt har Cristiano Ronaldo vunnit fem Champions League-titlar, vunnit sju ligatilar och blivit utsedd till världens bäste spelare fem gånger under sin karriär.

Fakta: Cristiano Ronaldo

Född: 1985 på den portugisiska ön Madeira

Position: Anfallare/Vänsterytter

Klubbar: Sporting Lissabon, Manchester United, Real Madrid och Juventus.

Främsta meriter: Fem Champions League-titlar, sju ligatitlar, fem Ballon d'Or-utmärkelser, ett EM-guld och silver.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS