Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

"Crespo" vill hitta målformen mot Gefle

Med John Owoeri avstängd i den svåra bortamatchen mot Gefle hoppas Alhassan "Crespo" Kamara få chansen i Häckens startelva. … – Vi kommer göra allt för att vinna matchen, säger "Crespo" själv.

Spelaromsättningen i Häcken har varit stor under sommaren. En av de spelare som har kommit in i laget är Alhassan "Crespo" Kamara. Han värvades från Örebro i juli och har hittills hunnit göra fem allsvenska matcher för Häcken, varav en från start. På måndagen är chansen till en startplats stor.
– Ja, jag tror att jag har ganska stor chans eftersom John har tre gula kort och är avstängd. Men vi får se, säger "Crespo".

Hela säsongen 2015 blev förstörd av skada och Crespo valde att gå till Häcken för att han ville ha en nystart.  
– Jag ville bara spela fotboll igen och ha mycket tid på plan. Jag vet att Häcken att är jättebra lag och att jag kunde börja om i karriären där igen. Jag har en bra känsla och har kommit in jättebra i laget. Nu måste jag jobba hårt och jobba på rätt sätt, säger han.

23-åringen från Sierra Leone fick spela i förra veckans träningsmatch mot Delhi Dynamos och gjorde även ett av målen i 2-2-matchen.
– Det kändes bra. När du är anfallare känns det alltid bra att göra mål, säger han.

Gefle har en utsatt tabellposition och har en bra bit upp till Helsingborg på kvalplats. Men det lär inte bli någon enkel resa.
– Alla vet att det är en jättesvår bortamatch. Det är ett lag som spelar jättetajt och kompakt. De spelade 0-0 mot Norrköping och spelade bra mot Djurgården senast. Vi får spela på vårt sätt och försöka att hitta ett sätt att vinna matchen, säger "Crespo".

Häckens tränare Peter Gerhardsson håller med. 
– Gefle är ett lag som lär spela med desperation. Spelarna kommer säkert att visa en enorm vilja och ambition och det vill till att vi kan möta upp där. De gjorde en bra match senast mot Djurgården, även om de förlorade på ett mål i slutet. Jag tycker att Gefle egentligen var närmare segern. 

Gefles tränare Thomas Andersson har gjort sin läxa.
– Häcken är ett av de offensivt skickligaste lagen i Allsvenskan. De spelar inte bara ett stort "possesion-spel" utan är även farliga i sina kontringar där de kommer på bred front. Så det gäller för oss att spela ett bra försvarsspel, poängterar han.