"Crespo" i skytteligatopp: "Ska fortsätta så här hela säsongen"

Mot Halmstads BK prickade han in sitt femte mål för säsongen, vilket gör att Alhassan Kamara nu är i delad skytteligaledning. – Jag ska fortsätta så här hela säsongen, säger "Crespo".

ANNONS
|

Häcken tog en ny seger och hakar på i toppen av den allsvenska tabellen. Och det är inte bara kollektivet i Hisingslaget som har en form som pekar uppåt. Även Häckens spjutspets Alhassan Kamara fortsätter att visa att formen är gryende. Mot Halmstad bjöd han återigen på mål – vilket gör att han nu är uppe i delad ledning i skytteligan på fem fullträffar.

– Så klart jätteskönt att göra mål igen. Det är roligt att få bidra. Jag ska kämpa allt jag kan hela säsongen för att det ska fortsätta så här.

Han fortsätter:

– Det finns 21 matcher kvar att spela, där jag ska försöka göra det lika bra.

ANNONS

Hur känns formen?

– Jo, men det är bättre och bättre, precis som laget. Nu har vi klarat av det här och siktar in oss på nästa match.

Och gårdagens fullträff var minst sagt viktig för Häcken. De gulsvarta hade ett stort spelmässigt övertag i den första halvleken mot Halmstad i mötet på Bravida arena, men det var gästernas Fredrik Olsson som var först med att spräcka målnollan i matchen. En riktig käftsmäll för hemmalaget. Men 32-åringens ledningsmål stod sig dock inte särskilt länge, för drygt sex minuter senare hamnade bollen hos "Crespo" som avslutade iskallt efter ett riktigt klassanfall, där Alexander Farnerud, Paulinho och Nasiru Mohammed hade en fot med i spelet.

– Det var fint, jag visste hur mycket tid jag hade på mig och la bollen rätt innan jag satte dit den. Jag tog rätt beslut.

Han fortsätter:

– Det var otroligt viktigt att vi fick målet så fort efter deras 1-0, då kunde vi samla ny kraft och snacka ihop oss i halvtid och satsa på att vinna matchen.

Du är med i skytteligatoppen, hur ser du på dina möjligheter att bli årets främsta målgörare i allsvenskan?

– Jag ska göra allt för att fortsätta hjälpa laget att göra mål, som kan ge oss poäng, jag har många duktiga spelare runt omkring mig, så vi får se, säger han och ler stort.

ANNONS

ANNONS