Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Coronautbrott i Öis – verksamheten pausas

Öis har drabbats av flera bekräftade coronafall. Nu pausas verksamheten och fredagens match mot Landskrona ställs in.
– Läget känns för osäkert och vi vet inte om det kommer nya fall, så i stället för att förbereda sig för en sådan match är det bättre att lägga fullt fokus inför premiären, säger lagläkaren Hampus Lüning.

Med knappt två veckor till premiär i superettan har Örgryte IS drabbats av ett coronautbrott i herrtruppen. Flera spelare är smittade och nu meddelar klubben att lagets verksamhet pausas.

– I slutet på förra veckan var det en spelare som meddelade att han kände sig förkyld. Då sa vi att han får vara hemma. Dagen efter kände han sig fortsatt förkyld och då fick han inte vara med på matchen i helgen, säger Öis lagläkare Hampus Lüning.

Han fortsätter:

– Han hörde av sig i söndags och sa att han fått ett positivt svar. Vi valde då att testa hela laget i förmiddagen. Fyra spelare till och en ledare har testat positivt men ingen mer spelare har några kliniska symptom. Den som är sjuk har vanliga förkylningssymptom så det kommer nog gå väl.

Herrlagets verksamhet pausas nu tills på torsdag.

– Då har det gått en vecka sedan de träffade spelaren som först testade positivt. Det är inte bestämt än om vi återupptar träningen på torsdag eller skjuter på det till efter helgen men på torsdag blir det provtagning av alla, säger Lüning.

Fredagens match ställs in

De som lämnat positiva test är nu i familjekarantän och övriga laget tränar på egen hand och håller sig isolerade.

Har ni smittan under kontroll nu?

– Vi har gjort det vi kan just nu och valt att isolera de som har covid utifrån de rekommendationer som gäller. När de kommer tillbaka på torsdag har det gått sju dagar och då bör de inte insjukna. Och insjuknar någon mer blir den personen också borta, men då har den inte träffat någon annan. Så sannolikt bör vi har kontroll på smittan nu.

Till följd av pausen ställs fredagens träningsmatch mot Landskrona Bois in.

– Läget känns för osäkert och vi vet inte om det kommer nya fall, så i stället för att förbereda sig för en sådan match är det bättre att lägga fullt fokus inför premiären nästa vecka, säger Hampus Lüning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.