Conte: "Zlatan är fantastisk"

Italiens förbundskapten Antone Conte har stor respekt för Zlatan Ibrahimovic, men varnar för LAGET Sverige. – När vi tittar på motståndare tittar vi på dem som lag mer än individer.

ANNONS
|

Italien fick mycket beröm efter segern mot Belgien i premiärmatchen. Nu möter de Sverige i Toulouse. På torsdagen talade Antone Conte på en presskonferens på matcharenan. Orolig för underskattning? Icke.

– Om jag skall vara helt ärlig är jag ganska säker på att mitt lag är tillräckligt professionellt och tänker på nästa match. Jag tycker att vi spelade väldigt bra mot Belgien. Vi fick en bra start på turneringen har inte åstadkommit något än. Vi är inte vidare till andra rundan. Vi måste behålla fötterna på jorden. Förhoppningsvis förtjänar vi en seger i morgon, sade Conte.

Han fick även en fråga om han tror att Zlatan Ibrahimovic skulle passa i Premier League.

ANNONS

– Ibrahimovic är en fantastisk spelare. Han kan spela i vilken liga som helst. Jag ser ingen anledning till att han inte kan spela i England. Han kan göra skillnad för sitt lag. Sverige är ett ganska bra lag med en superstjärna som Zlatan Ibrahimovic. Han är så fantastisk att han kan spela i vilken liga som helst.

Om själva matchen pekade Conte på fler än ”Ibra”.

– Vi måste hantera Sverige som ett lag, vi måste analysera olika situationer. Utifrån anfallet är Zlatan självklart tuff att möta, möjligtvis även Forsberg och Guidetti och på fasta situationer. Vi måste analysera alla situationer. När vi tittar på motståndare tittar vi på dem som lag mer än individer.

– Spelar man fantastiskt mot de nordiska länderna vinner man, spelar man bra får man oavgjort, är man dålig förlorar man.

ANNONS