CL-finalen kan flyttas – utanför Europa

Sedan Champions League, tidigare Europacupen, startade i mitten av 1950-talet har samtliga finaler spelats i Europa. Men det kan snart bli ändring på den saken. Uefa undersöker nu möjligheten att lägga finalen 2024 i en annan världsdel.

ANNONS
|

London, Berlin, Rom, Madrid, Lissabon. Bland andra.

Sedan Europacupen 1955/1956 spelades för första gången har turneringens finalmatcher turnerat runt i olika europeiska städer.

I vår är det Istanbul och Atatürk Olympic Stadium som står som värd för finalen, 2021 spelas den i Sankt Petersburg, 2022 är det Münchens tur och 2023 är det återigen dags för Wembley i London att ha hand om arrangemanget.

Men efter det?

Då är det inte omöjligt att Champions League-finalen kan komma att spelas i en annan världsdel. Enligt flera internationella medier, bland andra Morning Consult och Daily Mail, ska Uefa hålla på och undersöka möjligheten att flytta CL-finalen 2024 utanför Europa.

ANNONS

Huvudspåret är Nordamerika och USA.

Skulle en flytt bli av är det sannolikt New York eller området där omkring som kommer att ha hand om finalmatchen. Enligt Daily Mail är Metlife Stadium, som ligger i New Jersey, en tänkbar spelplats.

Arenan tar omkring 82 000 åskådare och är till vardags hemmaarena för New York Yets och New York Giants.

ANNONS