Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

City tog revansch - knäckte Barca

Manchester City tog revansch för debaclet mot Barcelona senast och besegrade katalanerna med 3-1. Kevin De Bruyne blev stor segerorganisatör.

När lagen drabbade samman på Camp Nou för två veckor sedan blev det utklassningsseger målmässigt med 4-0 för Barcelona. Men när det var dags för ny gruppspelsmatch lagen emellan, den här gången i Manchester, såg Pep Guardiolas manskap ut att ha förträngt den bittra upplevelsen från besöket i Katalonien - även om det inleddes på samma sätt som det avslutades i Barcelona för de ljusblå. Med baklängesmål. 

Tjugo minuter in i matchen tryckte Sergio Aguero av ett skott som Javier Mascherano slängde sig fram och täckte. Det misslyckade City-avslutet blev starten på en sylvass Barcelona-omställning signerad Lionel Messi. Argentinaren slog en lång djupledsboll till Neymar på vänsterkanten, brassen utmanade Pablo Zabaleta, väntade till rätt läge innan han hittade tillbaka till Messi. Med en perfekt förstatouch kunde Barca-stjärnan ta sig förbi hemmaförsvaret och enkelt rulla in 0-1 bakom Willy Caballero, som vikarierade i mål i avstängde Claudio Bravos frånvaro. 

City skulle dock svara. Sergi Roberto pressades och slog bort en passning som Aguero snappade upp. Anfallaren hittade Raheem Sterling som med ett lyckat inspel frispelade Ilkay Gündogan. Tysken gjorde inget misstag och rakade in 1-1 strax innan halvtid. 

Om den första halvleken var tillknäppt så var det annat efter paus. Och det var framför allt Manchester City och Kevin De Bruyne som bjöd upp. Belgaren inledde matchen ute på vänsterkanten, en position där han inte alls kom in i matchen. En bit in i första halvlek flyttade Pep Guardiola in De Bruyne centralt och från den positionen dominerade han efter paus. I matchminut 51 skulle han sätta tonen för den andra halvleken. Med en perfekt frispark, som dök obehagligt för Ter Stegen i Barca-målet, gav han hemmalaget ledningen. Efter det var det öppna spjäll åt båda håll där målmöjligheterna haglade. 

Men det här var Citys afton. Efter att Andre Gomes i fritt läge dunkat bollen i ribban för Barcelona kunde Premier League-jätten några minuter senare skicka in 3-1. Än en gång var det Ilkay Gündogan som hamnade i målprotokollet. Och då hade Kevin De Bruyne innan dess hunnit med att skicka en boll i utsidan av stolpen.

Barcelona försökte ta sig tillbaka in i matchen under slutminuterna men City var aldrig riktigt nära att tappa ledningen. Slutresultatet innebär att City nu knaprar in på Barcelona i gruppen. 

I gruppens andra match blev det 1-1 mellan Mönchengladbach och Celtic.