Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Ciro Immobile hånas av Leonardo Bonucci

Han vred sig i smärtor för att sekunden senare resa sig upp och fira ett mål. Den italienska landslagsmannen Ciro Immobile har blivit viral – och hånats av lagkamraterna.
– Vi gjorde narr av honom också, sa mittbacken Leonardo Bonucci under en presskonferens på måndagen.

Italien har gjort ett EM som fått det italienska folket att tro på guld. Efter att ha missat senaste VM-turneringen, efter play off-förlusten mot Sverige, så sitter de i en gynnsam sits. De är framme i semifinal och möter där Spanien.

Men bortsett från de bländande resultaten så finns det en annan sak som fått sin beskärda tid i rampljuset. Med anfallaren Ciro Immobile i huvudrollen.

I kvartsfinalen mot Belgien blev han liggande i straffområdet efter en duell med Jan Vertonghen. Italienaren vred sig i smärtor. Till dess att bollen sedermera hamnade i mål i situationen efteråt.

Ilska och hån

Klippet har blivit viralt där man ser Immobile ligga och vrida sig i smärtor för att sedan helt plötsligt resa sig upp. Aktionen uppskattades inte av den tidigare domaren Jonas Eriksson i SVT:s studio.

– För mig är det här skit, det här har inte med fotboll att göra, det har med trovärdigheten att göra. Varför gör man så här, vuxna män? Det här är en sport som jag inte vill ha, sa Eriksson i sändning.

Den engelske tidigare målsprutan Alan Shearer hakade på kritikstormen.

– Jag orkar inte ens skratta åt det. Patetiskt och pinsamt är vad det är, sa Shearer enligt Tuttomercatoweb.

I det italienska laget har Immobile också fått utstå en del kommentarer.

– Han (Vertonghen) snuddade hans vrist och sedan så dövade glädjen hans smärta. Ciro är en hyvens person, de här sakerna kan hända på planen, men vi gjorde narr av honom också, sa Leonardo Bonucci under en presskonferens på måndagen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.