Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Christian Kouakou med i Blåvitts trupp

Christian Kouakou, 25, är med i truppen för första gången sedan flytten till IFK Göteborg. Men anfallaren har en bra bit kvar till toppformen fortfarande men hyllas ändå av Poya Asbaghi.
– Han har gjort en häftig resa, säger han.

Det blev ingen Linus Hallenius. Det blev ingen Alexander Jeremejeff utan det blev istället Christian Kouakou som blev anfallsvärvningen för IFK Göteborg. Men den 25-årige anfallaren anlände skadad från Brage och har därför fått vänta på att visa upp sig i sin nya omgivning.

Nu är dock vadskadan ett minne blott.

För till mötet med Östersund under torsdagen är han med i truppen för första gången.

– Hur många minuter det blir återstår att se. Bara att han är med i truppen är ett välkommet besked, säger Poya Asbaghi och fortsätter:

– Han kommer inte att starta. Sen får vi se hur långt inhopp det blir men hans speltid kommer förhoppningsvis öka alltmer.

LÄS MER: Därför blev Kouakou Blåvitts anfallsvärvning

Under de senaste träningspassen har han visat upp en del av sina kvalitéer. Men toppformen är fortfarande en bit bort.

– Man ser ändå att han har det här målskyttet i sig. Han har viljan att leta eter målet och visar att det inte alltid behöver vara så komplicerat. Han har snabba och rappa avslut i tidiga lägen. Det är en bra avslutare och en explosiv anfallare, säger Poya Asbaghi.

Hur länge har du följt honom?

– När jag var i superettan var han inte där för då var det i division 1 för hans del. Men jag har haft koll på honom sedan ungdomsåren i AIK och han var en stor talang redan då. Han har gjort en häftig resa på det sättet och det kan jag gilla. Det har inte alltid gått spikrakt uppåt. Det var stora förväntningar tidigt på en stor talang som sedan gått lite andra vägar. Det är många som ger upp eller fastnar i lägre divisioner och låter fotbollen komma i andra hand. Han har studsat tillbaka och tagit sig till en storklubb. Han har gjort något som inte alla klarar av och det är en jäkla mental styrka för honom.

Och nu ska ni få ut ännu mer av honom?

– Ja, vi hoppas på det.

En trio saknas dock fortfarande för Blåvitt för varken Noah Alexandersson, Alexander Farnerud eller Giorgi Kharaishvili är tillbaka från sina skador.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.