Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Christian Eriksens hälsning från sjukhuset

Efter hjärtstoppet i lördags skickar nu Christian Eriksen en hälsning på sociala medier.
”Jag mår bra, efter omständigheter”, skriver den danske stjärnan och gör en tumme upp från sjukhussängen.

I slutskedet av första halvleken i EM-matchen mellan Danmark och Finland i lördags föll den danske storstjärnan Christian Eriksen ihop på planen. 29-åringen fick hjärt- lungräddning på planen innan han fördes till Rigshospitalet i Köpenhamn och på söndagens bekräftade den danske landslagsläkaren Morten Boesen att det rört sig om ett hjärtstopp.

– Det är svårt att säga hur nära vi var att mista Christian, men han var död vid en tidpunkt. Varför det hände kan jag inte svara på nu, sa Boesen.

LÄS MER: Efter otäcka scenerna – läget stabilt för Christian Eriksen

Nu skickar Eriksen en hälsning från sjukhuset. På Instagram delar han en bild från sjukhussängen där han gör tummen upp.

”Jag är bra, efter omständigheterna. Jag måste gå igenom några undersökningar till på sjukhuset, men jag känner mig okej”, skriver dansken.

Eriksen tackar också för det stöd han och hans familj fått sedan händelsen.

”Stort tack för era fina hälsningar och meddelanden från runtom i världen. Det betyder mycket för mig och min familj”.

På det danska landslagets presskonferens under tisdagen sade den danska förbundskaptenen Kasper Hjulmand att stämningen i laget lättat efter Eriksens tillfrisknande – och öppnade upp om kontakten med stjärnan efter Finlandsmatchen.

Eriksen var i så gott skick att han kunde se avslutningen av matchen, som spelades färdigt ett par timmar efter hans kollaps.

– Eriksens meddelande ger mycket. Det är ingen tvekan om att han sitter där och ler. Han såg de sista tio minuterna av matchen, säger Kasper Hjulmand och fortsätter:

– Det är ytterligare ett steg mot att vi kan koncentrera oss på fotboll. Det betyder allt att Christian har det bra.

Kopplat in krisstöd till spelarna

Det danska laget kopplade in krisstöd för spelarna efter händelsen på lördagen och träningen på söndagen ställdes in innan man startade upp igen under måndagen. På torsdag ställs Danmark mot Belgien i nästa match i EM.

”Nu kommer jag att hålla på killarna i det danska laget i de kommande matcherna. Spela för hela Danmark”, skriver Eriksen.

LÄS MER: Danska spelarna om Christian Eriksen: ”En förfärlig upplevelse”

På måndagen uttalade sig Eriksens lagkamrater för första gången om den traumatiska händelsen.

– Vi var på väg att förlora en vän och lagkamrat. Det var en hemsk upplevelse. Att Christian mår bättre betyder extremt mycket för oss alla, sa Barcelona-anfallaren Martin Braithwaite.

Kritik mot att matchen återupptogs samma kväll

Matchen mot Finland återupptogs samma kväll, knappt två timmar efter hjärtstilleståndet, när det kommit besked att Eriksens tillstånd stabiliserats. Beslutet att spela klart matchen samma kväll togs av spelarna själva efter att de fått välja mellan det eller att återuppta matchen klockan 12 dagen efter. Uefa har fått kritik för att man ställde de dansk spelarna inför det valet.

– Det är en mycket svår situation för Uefa. Men jag tycker att det var fel att ge de två valen, sa förbundskapten Kasper Hjulmand på söndagen.

Finland vann matchen med 1–0 efter mål i den andra halvleken.

LÄS MER: Uefa borde ha gjort ett undantag och flyttat matchen

LÄS MER: Oron kring Eriksen – karriären kan vara över

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.