Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Christian Eriksen kan stoppas från fortsatt spel i Serie A

Christian Eriksen överlevde hjärtstoppet, men kan ha spelat färdigt i Serie A. Den hjärtstartare han har fått inopererad bryter mot reglerna.
– Han kan inte få grönt ljus för att spela i Italien, säger Francesco Braconaro, som sitter i tekniska vetenskapliga kommittén för ligan, enligt bold.dk.

Det var i Danmarks EM-premiär mot Finland som hela fotbollsvärlden stannade upp. Christian Eriksen föll ihop på planen, och smärtsamma tevebilder visade hans kamp mot döden.

29-åringen fördes till sjukhus där han till slut överlevde hjärtstoppet. En defibrillator opererades in, med syftet att automatiskt kunna starta hans hjärta om något liknande skulle hända igen.

LÄS MER: Uppsving för första hjälpen efter EM-drama

Kontrakt fram till 2024

Livsviktigt för dansken, men kanske innebär det också slutet på hans karriär i italienska Serie A. Där är det nämligen förbjudet att spela med hjärtstartare.

– Han kan inte få grönt ljus för att spela i Italien. Om spelaren tar bort defibrillatorn och det kan konstateras varför han drabbades av hjärtstilleståndet, då kan han återvända och spela för Inter, säger Francesco Braconaro enligt bold.dk.

Eriksens kontrakt med Milanoklubben sträcker sig fram till 2024. I våras tog klubben hem den italienska ligan för första gången sedan 2010 och bröt därmed Juventus segersvit på nio raka Scudettos.

Mellan 2010 och 2013 spelade Christian Eriksen för Ajax i nederländska Eredivisie, en liga där det är tillåtet att spela med hjärtstartare.

LÄS MER: Oron kring Eriksen – karriären kan vara över

LÄS MER: Christian Eriksen föll ihop – matchen avbröts

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.