Chelsea-stjärnan i blåsväder – satte sig på hotad fisk

Chelseas amerikanske yttermittfältare Christian Pulisic satt på kanten av en fiskebåt och jonglerade med en fotboll. Då föll han i vattnet och landade på en akut hotad abborre. Pulisic skrattade bort missen, men det gör inte djurrättsaktivister. ”Att skada en akut hotad goliatgrouper för en sociala medier-video är en ny bottennivå”, skriver Blue Planet Society på Twitter.

ANNONS
|

Christian Pulisic, amerikansk landslagsman tillhörande engelska Chelsea, spenderar ligauppehållet med att resa runt i hemlandet.

Som många andra fotbollsspelare och idrottare så är reguljära uppdateringar på sociala medier en del av sommarvilan, något som nu gått snett för Pulisic.

I en Instagram-video som Chelsea-yttern själv lagt upp syns han på en båttur tillsammans med ett par andra personer. 22-åringen sitter på kanten av båten och trixar med en boll, alltjämt som en goliatgrouper sitter fast i en krok under honom.

LÄS MER:England klart för semifinal – efter total överkörning

Goliatgroupern är den största fisken i släktet havsabborrefiskar, och kan bli upp två och en halv meter lång och väga ett halvt ton. Arten är skyddad i USA sedan 1990, och är klassad som ”akut hotad” av den internationella naturvårdsunionen.

ANNONS

Därför blir det inte bättre när Pulisic tappar kontroll över bollen och faller ner på abborren.

Något han får kritik för.

”Att skada en akut hotad goliatgrouper för en sociala medier-video är en ny bottennivå”, skriver Blue Planet Society på Twitter.

Det har under en längre tid varit oklart om fiskar kan känna smärta, något som på senare år prövats av forskare. Djurens Rätt skriver att både EU:s expertmyndighet i djurskyddsfrågor och det svenska centrumet för djurvälfärd kommit med rapporter som visar på att fiskar upplever båda smärta och lidande.

LÄS MER:Danmark till semi efter tveksamt mål

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS