Chatto och Arkivou uppges lämna Häcken

ANNONS
|

2013 blev inte vad Häcken hade hoppats på. Fjolårets allsvenska tvåa har, trots tolv mål från nyförvärvet Moestafa El Kabir, tvingats spendera säsongen på den nedre halvan av tabellen.

Med fyra omgångar kvar har klubben fortfarande inte säkrat det allsvenska kontraktet – till Öster, som innehar kvalplatsen, skiljer det sju poäng.

En av spelarna som glänste i fjol men som haft det tungt under året är Dominic Chatto. Enligt uppgifter till GP har Häcken bestämt sig för att låta mittfältaren lämna klubben efter säsongen, tillsammans med försvararen Kari Arkivou.

– Jag pratar inte om någon spelare när det gäller utgående kontrakt, säger Sonny Karlsson.

ANNONS

Halvvägs in på säsongen valde Häcken att förstärka anfallet med polacken Mikolaj Lebedynski. Anfallaren, som hittills gjort ett allsvenskt mål på fyra starter, sitter också han på ett utgående kontrakt.

– Vi är jättenöjda med hans tid i Häcken. Han har hjälpt oss med det vi behövde. Nu har vi fler offensiva alternativ i truppen, säger Sonny Karlsson.

Vill ni förlänga med Lebedynski?

– Det kan jag inte heller svara på. Vi måste ha respekt för tabelläget, vi är fortfarande med i nedflyttningsstriden. Det försvårar mitt arbete och vi är egentligen sena med de här frågorna.

Hur påverkar nedflyttningsstriden ditt arbete?

– Förutom att vi är sent ute måste vi jobba på två spår. Vi tittar på spelare ur både allsvenskt och superettan-perspektiv. Åker vi ner påverkar det åldersstrukturen, då kanske vi bör föryngra. Spelar vi i allsvenskan kanske vi ska titta på spelare med en annan kvalité. Och vad försvinner om vi åker ner? Det vet vi inte heller.

Damir Mehic

David Frölund

Kari Arkivou

Tibor Joza

Björn Anklev

Leonard Zuta

Dominic Chatto

Jonas Bjurström

Mikolaj Lebedynski

ANNONS