Hannes Sahlin deppar.
Hannes Sahlin deppar. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Centimeter från drömmål – två gånger om

Med ett lägre sikte hade Hannes Sahlin skickat in två drömmål mot Västerås. Vad han fick i stället? Två ribbträffar och säsongens första förlust.
– Det känns märkligt att det blev 0–2, säger han.

ANNONS
|

25 minuter in på mötet mellan Örgryte och Västerås ledde hemmalaget avslutsstatistiken med 5–1 – men bortalaget matchen med 1–0.

Ologiskt, javisst. Örgryte var det spelförande och chansskapande laget.

Victor Sköld hade skjutit över på ett Alexander Bernhardsson-inlägg. Oliver Stanisic hade nickat utanför efter en Jakob Lindström-frispark.

Bland annat.

Målet från Västerås kom därför som en smärre chock för Örgryte.

De hade dock delvis sig själva att skylla. Laget tappade helt bort Filip Tronét som kom till ett fritt inläggsläge från höger. Han hittade Brian Span som felvänd mot mål klackade bollen förbi Fredrik Andersson.

0–1.

Örgrytes chanskavalkad fortsatte en stund efter målet.

ANNONS

Främst genom Hannes Sahlins dundrade halvvolleyskott från 30 meter. Bollen träffade ribban, hela målställningen gungade.

– Jag tänkte bara: "Döda anfallet". Nej, jag chansade bara. Bättre än att hålla på och kladda. Men marginalerna var emot, säger han.

"Jag fick perfekt träff på bollen"

Hannes Sahlin var i fokus även i den andra halvleken. I matchminut 56 skickade han iväg en ny långskottskanon med vänsterfoten – återigen dundrade bollen in i ribban.

– När man har dragit ett skott som var nära får man väl känslan av att man kan dra ett till. Så jag tänkte: "Jag försöker igen".

Hannes Sahlin suckar.

– Jävla oflyt. När man väl skjuter hade det varit gött att sätta en.

Trodde du att någon av dem skulle gå in?

– Ah, andra. Jag fick perfekt träff på bollen. Det var nära.

Örgryte hade fler kvitteringschanser än så. Victor Sköld kastade sig bland annat fram och var nära att stöta in ett inlägg i matchminut 67.

Överlag tappade laget dock fart i den andra halvleken, spelat hackade och något 1–1-mål kom aldrig.

0–2 däremot.

Med en kvart kvar fick Västerås straff sedan Karwan Safari gått omkull. Anfallaren tog själv hand om chansen från elva meter. Bollen placerades säkert in i mål.

ANNONS

– Jag tycker inte att det var någon straff, men jag är ju färgad så jag vet inte om jag har rätt i det. Jag tycker att den kändes rätt konstig och rätt billig om jag ska vara ärlig. Men det var inte domaren vi förlorade på i dag, konstaterar Öis-tränaren Thomas Askebrand.

"Vi kan inte gräva ner oss för detta"

0–2 blev slutresultatet.

Nollpoängaren var Örgrytes första i superettan sedan mötet med IK Frej den 17 september i fjol. En supersvit på elva förlustfria matcher bröts.

– Att förlora är det värsta jag vet. Och jag tycker att vi skulle ha slagit dem. Det känns märkligt att det blev 0–2. Bittert som fan såklart, säger Hannes Sahlin.

Han tillägger:

– Det var det där sista som saknades. Om man ska ta med sig något positivt så är det ändå att vi skapade chanser.

Mjällby borta väntar härnäst. Örgryte hoppas såklart studsa tillbaka där.

– Jag tror att vi är starkare där i år, att vi inte går ner oss efter en förlust. Det är bara att köra på, vi kan inte gräva ner oss för detta, säger Hannes Sahlin.

ANNONS