Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Caroline Segers tårar – är nu störst av alla

215:e landskampen – nu är Caroline Seger Europas meste landslagsspelare.
Inför tisdagens möte med Australien hyllades den svenske ikonen som blev rörd till tårar.

9 mars, 2005.

En 19-årig Caroline Seger gör sin debut i A-landslaget. Det blir en förlust i Algarve cup mot Tyskland.

Sedan dess har det blivit VM-brons 2011, OS-silver 2016, VM-silver 2019 och ytterligare 214 landskamper för Seger som nu är störst i hela Europa.

När Sverige stegade ut för att spela OS-genrep mot Australien i Kalmar, under tisdagen, innebar det att Seger gjorde sig redo för sin 215 match i den blågula dressen.

– Det ska bli otroligt kul, har sett fram emot detta väldigt länge. Att få göra det i Sverige blir lite extra speciellt, sade Seger inför matchen.

I och med matchen kliver Seger förbi landsmaninnan Therese Sjögran och tyska Birgit Prinz. Därmed har ingen annan spelare i Europa, varken herr eller dam, spelat lika många matcher som Caroline Seger.

Caroline Seger överraskades av familjen i Kalmar. Bild: SUVAD MRKONJIC
Caroline Seger överraskades av familjen i Kalmar. Bild: SUVAD MRKONJIC

Seger överraskades av familjen

Inför matchen hyllades mittfältaren som blev rörd till tårar när familjen dök upp på läktaren. Seger trodde nämligen att de skulle vara på semester i Spanien.

– Jag önskar att de kunde komma. Men de åker till Spanien den 13 juni. Så om ni hör det här: Tack så hemskt mycket för att ni är med och upplever mitt rekord, sade Seger om tisdagens landskamp.

Men det hela var alltså en blåsning från familjens sida som såklart befann sig på Guldfågeln arena. Så när Seger såg sina nära och kära uppe på läktaren i Kalmar, ja då brast det.

Utöver överraskningen från familjen stod även lagkamraterna ute på planen med en banderoll på vilken det stod "Du skapar historia – vi är ditt lag".

Topparna saknades: ”Prioriterar mästerskap”

Några som dock inte fanns på plats när Caroline Seger blev historisk, det var svensk fotbolls två högsta höns. Varken Håkan Sjöstrand, generalsekreterare för Svenska fotbollförbudet, och Karl-Erik Nilsson, ordförande för SvFF, befann sig i Kalmar.

Anledningen: De är på herrarnas EM.

"Caroline Seger slår ett enastående rekord och är värd all beundran för sina mångåriga insatser. Jag var på plats i Kalmar när hon tangerade rekordet förra veckan. Tyvärr inte möjligt att vara på plats i kväll beroende på att vi alltid prioriterar mästerskap och tävlingsmatcher för våra seniorer före träningsmatcher", skriver Karl-Erik Nilsson i ett sms till TT.

Nilsson fanns däremot på plats i torsdagens landskamp not Norge, när Seger tangerade Sjögrans och Prinz rekord.

"Det visade sig inte möjligt att från 23.00 i Sevilla i går kväll nå matchen i Kalmar i dag. Vi är självklart ledsna för det, men vi har spelat in en personlig hälsning till Caroline som hon får under kvällen. Vi kommer att få chansen att fira henne ordentligt vid senare tillfälle.”

Matchen slutade 0-0.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.