Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: LUDVIG THUNMAN
Bild: LUDVIG THUNMAN

Caroline Seger missar VM-kvalet på Gamla Ullevi

De svenska damerna har drabbats av ett tungt avbräck inför VM-kvalet mot Kroatien på Gamla Ullevi. Lagkapten Caroline Seger missar matchen på grund av skada.
– Självklart är det jättetråkigt, säger hon efter måndagens landslagsträning.

Caroline Seger har varit ett frågetecken inför de stundande VM-kvalmatcherna mot Kroatien och Ukraina. Under Skånederbyt mellan hennes Rosengård och Vittsjö tvingades nämligen landslagets kapten bryta matchen med en skada.

Under måndagens träning i Göteborg kom det slutgiltiga beskedet – när Sverige, på torsdag, tar emot Kroatien på Gamla Ullevi gör man det utan sin veteran. Anledningen är en bristning i vaden.

– Självklart är det jättetråkigt att inte få vara med och spela, jag har många fina minnen där, men nu får jag stötta från sidan i stället, säger Seger.

Goda chanser mot Ukraina

Dock finns det hopp om att kunna Seger ska kunna bli spelklar till mötet borta mot Ukraina fem dagar efter matchen i Göteborg.

– Chanserna till spel mot Ukraina är ändå goda. Det går framåt, det känns mycket bättre i dag än vad det gjorde för en vecka sen. Så bara det fortsätter så här så är jag väldigt positivt inställd, säger Seger.

Även Kosovare Asllani och Hanna Folkesson hade känningar under träningen.

– Asllani fick en smäll på foten i fredags, men jag pratade precis med henne nu och det kändes bra. Så hon kan vara i träning i morgon. Ska inte vara någon större fara, och samma sak med Folkesson, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.