Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Carl Starfelt fick en julgran av Celtic-fans

Carl Starfelt, 26, har fått en bra start i skotska Celtic FC. Både på och utanför planen. För nyligen fick han en gratis julgran av några supportrar.
– Jag försökte betala men de lät mig inte, säger den tidigare Blåvitt-mittbacken.

Carl Starfelt var en viktig kugge i IFK Göteborgs försvar, innan han såldes till ryska Rubin Kazan i augusti 2019. Totalt blev det en och en halv säsong i Blåvitt för mittbacken, som även har några svenska A-landskamper på sitt cv.

Nu har 26-åringen lämnat Rubin Kazan för skotska storklubben Celtic FC. Och där har han fått en fin start.

Carl Starfelt har totalt spelat 14 ligamatcher för Celtic den här säsongen, och verkar i nuläget vara näst intill given på ena mittbacksplatsen.

Klubben har fyra poäng upp till rivalen Rangers FC i ligan. Men de grönvita är inne i ett bra flow med fem raka segrar. De har också hållit nollan i sina tre senaste ligamatcher, där Carl Starfelt har startat i samtliga.

Gratis julgran: ”De lät mig inte”

Nu verkar supportrarna ha fattat tycke för sin svensk mittback. För när Starfelt skulle köpa gran inför julen behövde han inte betala. Det berättar han i en intervju på Celtics hemsida.

– När jag gick för att köpa julgranen var det Celticsupportrar som jobbade där, så de gav mig den gratis. Jag försökte betala men de lät mig inte, säger Carl Starfelt, som uppskattar supportrarnas stöttning.

– Att få spela framför dessa supportrar är väldigt speciellt. De får mig verkligen att njuta av varje match. Vi får otrolig uppbackning.

När han kom till Celtic i somras skrev mittbacken på ett fyraårskontrakt. Och än så länge trivs han bra i sin nya klubb.

– Jag gillar att bo här, och gillar att tillbringa tid i West End (en del av Glasgow). Det är trevliga restauranger och parker. Nu när jag har fått ett eget boende kan jag laga mer mat själv också, vilket jag älskar, säger Carl Starfelt till Celtics hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.